Bezglutēna “Mac & cheese” ar pilnvērtīgu pārtikas vērpjotni
Porcijas lielums: 3-4
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:
- 340 g gardas bezglutēna pastas
- 5 mazi kartupeļi (vai 2 lieli)
- 1 vidēja lieluma burkāns
- 1 tējkarote ķiploku pulvera
- 1 tējkarote sīpolu pulvera
- ½ tējkarotes paprikas pulvera
- ¼ tējkarotes kurkuma
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- ½ tējkarotes jūras sāls
- ½ tases (125 ml) ūdens vai dārzeņu buljona
- malti pipari
Kā pagatavot “Mac and cheese” bez glutēna?
Vispirms pagatavojiet makaronus. Pagrieziet un atlieciet malā. Tad ievietojiet nomazgātus, nomizotus un sagrieztus burkānus un kartupeļus tvaicētājā. Tvaicējiet tvaicējot 10-15 mules, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
Ievietojiet tvaicētos burkānus un kartupeļus blenderī un pievienojiet citrona sulu, ūdeni vai buljonu un visas garšvielas.
Spiediet, līdz tiek iegūta zīdaina tekstūra. Kā pēdējo soli ielej mērci lielā katlā vai katliņā un pievieno iepriekš vārītus makaronus. Labi samaisiet un uzkarsējiet 3-5 minūtes uz vidējas uguns. Pasniedziet un baudiet uzreiz.