Receptes, Sāļš

Ziedkāpostu un kartupeļu biezeņa zupa

Krēmveida grauzdētu ziedkāpostu un kartupeļu biezeņa zupa

Sildoša zupa, kurā apvienoti uzturvielām bagāti ziedkāposti un uzturvielām bagāti, pretvīrusu pārnēsājoši kartupeļi. Patiesi dziedinošs pastiprinātājs, kas uzmundrina ķermeni un uzmundrina garšas kārpiņas. Ja nekad iepriekš neesat mēģinājis ceptas ziedkāpostu zupas, šeit ir jūsu iespēja izmēģināt šo garšīgo ēdienu!

Daudzums: 4 zupas draugi
Pagatavošanas laiks: 55 minūtes
Grūtības pakāpe: Viegla
Lai pagatavotu, jums būs nepieciešams:

  • 1 mazāka ziedkāposta galva (vai ½ lielākas)
  • 5 mazi kartupeļi
  • 1 vidēji liels sīpols
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 3 svaigi rozmarīna zariņi (sasmalcināti)
  • 1 glāze mandeļu piena (236 ml)
  • 3 tases dārzeņu buljona vai ūdens (700 ml).
  • 1 ēdamkarote svaigi spiestas citrona sulas
  • jūras sāls (pēc garšas)
  • malti melnie pipari (pēc garšas)
  • Blenderis vai virtuves kombains

Kā pagatavot biezeņa zupu?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un izklāj cepamo papīru. Nomazgājiet un sagatavojiet ziedkāpostus, kartupeļus, sīpolus un ķiploku daiviņas. Uz cepšanas paplātes izvietojiet nomizotus un sagrieztus kartupeļus, mazos ziedkāpostos sagrieztus ziedkāpostus, sasmalcinātu sīpolu un nomizotas ķiploka daiviņas. Garšojiet ar jūras sāli un sasmalcinātu rozmarīnu. Dārzeņus cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 45-50 minūtes. Kad dārzeņi ir mīksti un viegli apbrūnējuši, vienu sauju atlieciet malā (pasniegšanai), bet pārējos ievietojiet blenderī vai virtuves kombainā kopā ar mandeļu pienu, citrona sulu un iepriekš uzsildītu buljonu. Pēc garšas pievienojiet sāli un piparus un blenderējiet līdz gludai masai. Ielieciet zupu bļodiņās, pasniedziet ar ceptiem dārzeņiem un nekavējoties baudiet!

Ideja nāk no sadaļas “Medicīnas mediju receptes”.

Leave a Reply