Intersticiāls, Receptes, Sāļš

Grauzdēti cepti kāposti

Grauzdēti cepti kāposti

Ko darīt, ja šogad Ziemassvētku galdā liktu cita veida Ziemassvētku kāpostus, piemēram, kokosriekstu mērcē ceptus kāpostus? Šo recepti vienkārši nedrīkst palaist garām. Pat ja neesat pikantu ēdienu cienītājs. Ja vēlaties, čilli varat izlaist, bet garša joprojām ir pārsteidzoša! Cepšana izceļ kāpostu garšas nianses, un kokosriekstu mērce tiem piešķir patīkamu garšu. Ja meklējat klasisko cepto kāpostu aizstājēju vai vienkārši vēlaties izmēģināt kaut ko jaunu un aizraujošu, šī kāpostu recepte noteikti ir vieta, kur sākt!

Daudzums: 3-4 ēdāji
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
45 min: Viegls
Lai sagatavotu, jums būs nepieciešams:

Kā pagatavot ceptus kāpostus?

Vispirms nomazgājiet kāpostus un sagrieziet tos sešās vairāk vai mazāk vienādās daļās. Tad cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Kamēr plīts uzkarst, uzkarsē pannā 2 tējkarotes kokosriekstu eļļas. Kad panna ir karsta, ievietojiet tajā kāpostu sektorus. Katrā pusē cepiet šķēles 2-3 minūtes (vai līdz kāposti sāk brūnēt).

Ja jums ir mazāka panna, cepiet kāpostus divās partijās, ja nevarat tos visus uzreiz ievietot pannā.

Kad sektori ir apcepušies, izvietojiet tos uz cepšanas paplātes vai cepamajā traukā. Šim nolūkam derēs jebkurš cepeškrāsns trauks ar augstāku malu, un sektori labi iederēsies.

Tad pagatavojiet mērci. Lai to izdarītu, pannā uzkarsē buljonu, kokosriekstu mērci, kokosriekstu cukuru, citrona sulu, ingveru un čilli. Apmēram 3 minūtes kārtīgi samaisiet un pēc tam pārlejiet mērci uz kāpostu šķēlītēm, kas gaida cepeškrāsnī.

Ievietojiet trauku cepeškrāsnī un cepiet kāpostu šķēles 25-30 minūtes, līdz šķidruma daudzums ir samazinājies līdz aptuveni ⅓ no sākotnējā. Pa to laiku kāpostu sektorus neapgrieziet! Kad kāposti ir gatavi, nolieciet tos uz šķīvja un pārkaisiet ar sasmalcinātu svaigu čilli vai svaigi sasmalcinātiem čilli pipariem.

Pasniedziet kāpostus ar visu, kas jums garšo.

Leave a Reply