Receptes, Sāļš

Objektīva mazais zēns

läätse pikkpoiss

Jūs, iespējams, no bērnības pazīstat klasisko pikolo. Bet vai zinājāt, ka varat pagatavot arī pilngraudu miltu ēdienu bez pievienotā tauku daudzuma? Patiesi tā ir! Lēcas ir nepārspējami pākšaugi, kas bagāti ar barības vielām. Tie ir uzturvielām bagāti un veselīgi, bet ar zemu tauku saturu. Kombinējot lēcas ar dažādiem garšaugiem un dārzeņiem, jūs iegūstat nepārspējamu garšu kombināciju, kas ir ideāli piemērota arī cūkgaļas pagatavošanai. Zaļajām un brūnajām lēcām ir spēcīgāka konsistence, un tās palīdz mīklai labi turēties kopā. Arī lēcas kumoss ir laba veselīga pilnvērtīga alternatīva ballīšu galdam. Izmēģiniet to paši!

Sludinājums:
Pildīta mazā vista ar lēcām un sēnēm.

Daudzums: 6-8 ēdājiem
Pagatavošanas laiks: Aptuveni 1 h 15 min + dzesēšanas laiks.
Sarežģītība: Viegls
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes:

Mazam zēnam:

  • 1 ½ tases brūno vai zaļo lēcu (285 g)
  • 4 tases augļu buljona (944 ml)
  • 1 liels sīpols (mazos kubiņos)
  • 2 vidēji lieli burkāni (mazos kubiņos)
  • 400 g šampinjonu (sagrieztu šķēlēs)
  • 1 glāze bezglutēna auzu pārslu (90 g)
  • 4 svaigas ķiploku daiviņas (sasmalcinātas)
  • 1 tējkarote maltas paprikas
  • 1 tējkarote kaltēta timiāna
  • 1 tējkarote žāvēta oregano
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 tējkarote jūras sāls
  • sauja zaļumu (pasniegšanai)
  • 2 lauru lapas

Stiklojumam:

Kā izveidot mazu zēnu ar objektīvu?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C un izklāj maizes plāceņu ar cepamo papīru (ja izmanto silikona plāceņu, cepamais papīrs nav nepieciešams.

Tad noskalojiet lēcas zem tekoša ūdens un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai kopā ar buljonu un lauru lapām. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, samazina karstumu un vāra 15-20 minūtes, līdz lēcas kļūst mīkstas, bet saglabā formu.

Kamēr lēcas vārās, sagatavojiet dārzeņus. Lai to izdarītu, pannā ar nelielu daudzumu ūdens sautējiet sasmalcinātu sīpolu, burkānu un sēnes. Kad dārzeņi ir nogatavojušies, pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus, kaltētus garšaugus un jūras sāli. Gatavojiet vēl 1-2 minūtes. Izslēdziet karstumu un dārzeņu maisījumu atlieciet malā.

Kad lēcas ir gatavas, noslaukiet lieko ūdeni, ja nepieciešams, izņemiet lauru lapas un ieberiet lēcas virtuves kombainā. Pievienojiet dārzeņu maisījumu un auzu pārslas lēcām. Sajauciet maisījumu ar mikseri, līdz tas kļūst gluds, bet neļaujiet tam pilnībā izspiesties. Viegli saberziet, līdz izveidojas viendabīga masa, bet lēcas un dārzeņu gabaliņi ir redzami.

Kad maisījums ir gatavs, ielej to maizes veidnē (vai silikona formā), kas iepriekš pārklāta ar cepamo papīru, un izspied, līdz tas kļūst gluds. Nelielā bļodiņā sajauc kopā tomātu pastu, kļavu sīrupu, citronu sulu, ūdeni un garšvielas un uzmanīgi pārklāj vistas mazuļus ar glazūru.

Pēc tam ievietojiet cepeškrāsnī un cepiet 45-50 minūtes 190 grādu temperatūrā. Pirms sagriešanas ļauj atdzist 10-15 minūtes, pēc vēlēšanās dekorē un pasniedz.

Leave a Reply