Medicīniskie mediji, Receptes, Sāļš

Melno pupiņu kotletes ar tomātu mērci un spageti bez lipekļa

Dārzeņu “kotletes” tomātu mērcē

Vai zinājāt, ka pākšaugi, īpaši pupiņas, ir lieliska alternatīva gaļai? No dārzeņiem var pagatavot kotletes, kotletes, kotletes vai pat tradicionālos marinētos dārzeņus. Tomēr šoreiz jūs aplūkojat bezgaļas “kotlešu” recepti ar melnajām pupiņām galvenajā lomā. Garšīgs ēdiens, kas patiks gan jauniem, gan veciem. Izmēģiniet to un pārliecinieties paši!

Daudzums: 3-4 ēdāji
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
45 min: Viegls
Lai sagatavotu, jums būs nepieciešams:

“Kotletēm”:

  • 425 g melno pupiņu (konservētas vai vārītas)
  • ¾ glāzes auzu pārslu bez lipekļa (85 g)
  • 1 vidēji liels sīpols
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • ½ ēdamkarotes sīpolu pulvera
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • ½ tējkarotes čilli pulvera (pēc izvēles)
  • ¼ tējkarotes maltas kūpinātas paprikas
  • ½ tējkarotes maltu garšvielu
  • 1 tējkarote žāvēta oregano
  • jūras sāls (pēc garšas, pēc izvēles)
  • virtuves kombains

Mērcei:

  • 1 vidēji liels sīpols
  • 5 tases sasmalcinātu tomātu (3x 400 gramu burkas)
  • ½ tases tomātu pastas (2-3 ēd.k.)
  • 4 sasmalcinātas ķiploku daiviņas
  • 2 tējkarotes žāvēta bazilika
  • 2 tējkarotes žāvēta oregano
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu cukura
  • 1 tējkarote čilli pārslu (pēc izvēles)
  • jūras sāls (pēc izvēles, pēc garšas)

Pasniegt:

Kā pagatavot zāļu “kotletes”?

Sāciet ar gaļas bumbiņu pagatavošanu. Lai to izdarītu, uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem un izklājiet cepšanas paplāti ar cepamo papīru. Tad visas gaļas bumbiņām paredzētās sastāvdaļas ievietojiet virtuves kombainā un blenderējiet, līdz izveidojas lipīga masa. No mīklas izveido bumbiņas un liek uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 200 grādu temperatūrā 20 minūtes, līdz bumbiņas kļūst kraukšķīgas.

Kamēr bumbiņas gatavojas, pagatavojiet tomātu mērci. Lai to izdarītu, ievietojiet sasmalcinātu sīpolu pannā ar pāris ēdamkarotēm ūdens un vāriet, līdz tas kļūst mīksts. Pievienojiet sīpoliem sasmalcinātus ķiplokus un vāriet uz lēnas uguns dažas minūtes. Tad pannā kopā ar sīpoliem un ķiplokiem pievienojiet sasmalcinātus tomātus, tomātu pastu, kaltētus garšaugus, kokosriekstu cukuru un čilli (ja izmantojat). Atklātā pannā vāriet 5-7 minūtes, laiku pa laikam maisot, līdz mērce ir sabiezējusi un garšas ir sajaukušās. Kad mērce ir gatava, uzmanīgi iemaisiet “kotletes”.

Pasniedziet ar vārītiem spageti vai ko citu. Pasniedziet ar svaigu baziliku un baudiet!

*Ideja no sadaļas ” Medicīnas mediju receptes “.

Leave a Reply