Dzērieni un kokteiļi, Receptes, Veselība

Dzirkstošā ingvera tēja ar dzērvenēm

Dzirkstošā ingvera tēja ar medu un dzērvenēm

Vai zinājāt, ka ingvers ir bagāts ar C vitamīnu un tam piemīt pretvīrusu un pretiekaisuma īpašības? Ingvers atbalsta arī nervu sistēmu, gremošanu un palīdz mazināt menstruālās sāpes. Ingveru var izmantot gan svaigu, gan kaltētu, gan pikantos un saldos ēdienos, gan sildošos dzērienos. Šoreiz jums ir vienkārša, bet rudens-ziemas sezonai lieliski piemērota ingvera dzēriena recepte, kas sasilda no iekšpuses, lieliski garšo un ir veselīgs. Arī pagatavošana ir ātra un aizņem ne vairāk kā 10 minūtes.

Daudzums: Diviem
Pagatavošanas laiks: Pagatavošanas laiks: 10 minūtes
Divām personām: Viegls
Viegli pagatavot:

  • apmēram 2 cm svaigas ingvera daiviņas
  • 1 sauja dzērveņu
  • 1 vidēja lieluma citrons
  • 4 tējkarotes medus
  • 0,5 l ūdens

Kā pagatavot igverītu?

Nomazgājiet un nomizojiet ingveru. Šim nolūkam var izmantot nazi vai karoti, ja ingveram ir plānāka miziņa. Tad ar smalku rīvīti sarīvējiet nomizotu ingveru bļodā un pēc tam izspiediet sulu no sarīvētā ingvera starp rokām karstumizturīgā krūzī. (Ingveru var arī izspiest ķiploku presē, lai no ingvera varētu viegli izspiest sulu.) Tad izspiediet viena citrona sulu, pievienojiet medu un pārlejiet ar karstu ūdeni. Izmaisiet, lai medus izšķīdinātu un aromāti sajauktos. Ielej tēju tasītēs un pēc vēlēšanās pārkaisi ar saldētām vai atkausētām dzērvenēm.

Izbaudiet tagad!

Leave a Reply