Magus, Receptes

Piparkūku smalkmaizītes

Saldas piparkūku smalkmaizītes ar āboliem

Īpašajai piparkūku garšai ne vienmēr ir jābūt piparkūku formā. Izmēģiniet garšīgas piparkūku smalkmaizītes! Piparkūku smalkmaizītes ir nesalīdzināmi mīkstas un kūstošas mutē, pārpildītas ar Ziemassvētku garšvielām. Pārāk salds, pārāk pūkains un tieši tik daudz piparkūku. Tomēr tie nesatur lipekli, pilnvērtīgu pārtiku un rafinētu cukuru, tāpēc varat tos baudīt, neapdraudot savu veselību. Sagatavojiet piparkūku smalkmaizītes kā gardu uzkodu, desertu vai Ziemassvētku galdam – tās ātri iepriecinās lielu un mazu saldummīļu sirdis.

Daudzums: 12-14 smalkmaizītes
Pagatavošanas laiks: Pagatavošanas laiks: 45 minūtes + dzesēšanas laiks
Grūtības: Viegls
Pagatavošanas laiks – 45 min:
Smalkmaizītēm:

Košļājamās gumijas:

Kā pagatavot piparkūku smalkmaizītes?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un izklāj cepšanas paplāti ar kēksiņu veidniņiem. Tad sāciet gatavot košļājamās mīklas izstrādājumu. Lai to izdarītu, nelielā bļodiņā ar pirkstiem samaisiet auzu pārslas, auzu miltus, kokosriekstu cukuru un kokosriekstu eļļu, līdz izveidojas viendabīga masa. Atkāpieties malā.

Lielā bļodā sajauc kopā ūdeni, linsēklu miltus, kļavu sīrupu, ābolu mērci un kokosriekstu eļļu. Citā bļodā sajauc kopā auzu miltus, rīsu miltus, cepamo pulveri, cepamo sodu un piparkūku garšvielas. Rūpīgi samaisiet. Šķidrās sastāvdaļas ielej sausajās sastāvdaļās un samaisa līdz viendabīgai masai. Pēc vajadzības pievienojiet ābolu kubiņus un augu pienu. Mīklas maisījumam jābūt biezam, bet labi plūstošam.

Kad mīkla ir gatava, sadaliet to kēksiņu veidnēs, pārkaisiet ar drupatām un cepiet kēksiņus cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 20-25 minūtes, līdz kēksiņi kļūst zeltaini brūni un zobu baksteklis izceļas sauss. Ļaujiet smalkmaizītēm atdzist un baudiet!

Smalkmaizītes ir visgaršīgākās to cepšanas dienā.

Leave a Reply