Intersticiāls, Receptes, Sāļš

Grauzdēti pipari un indiešu riekstu mērce

Krēmveida grauzdētu sarkano piparu un indiešu riekstu mērce

Labuma un labestības pilna mērce, kas lieliski noder kā mērce dārzeņu mērcei vai kā garšīga mērce sviestmaizēm vai ietītēm. Šī krēmīgā mērce nesatur ne eļļu, ne cukuru, ne gramu dzīvnieku izcelsmes produktu un nesatur lipekli! Papildus lieliskajai garšai mērcē esošie pipari ar augstu C vitamīna saturu stiprina imūnsistēmu, bet Indijas rieksti nodrošina organismu ar tādām nepieciešamajām minerālvielām kā dzelzs, selēns un cinks. Turklāt mērci ir viegli pagatavot, un tās pagatavošana neaizņem pārāk daudz laika! Pārsteidziet savas garšas kārpiņas un noteikti to izmēģiniet!

Daudzums: 500g
Pagatavošanas laiks : 50 minūtes (ja Indijas rieksti ir iepriekš iemērkti).
Smagums: viegls
Tas prasa:

  • 4 vidēja lieluma sarkanie pipari (grauzdēti).
  • 100 g Indijas riekstu (mērcētu)
  • Himalaju vai jūras sāls un pipari (pēc garšas)
  • virtuves kombains vai jaudīgāks blenderis

Kā pagatavot krēmīgu grauzdētu sarkano piparu un Indijas riekstu mērci?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C, nomazgā un pārgriež paprikas uz pusēm, izņem sēklas. Pēc tam paprikas izvietojiet uz cepamā paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, un cepiet tās cepeškrāsnī 20-30 minūtes, līdz paprikas virspuse kļūst kraukšķīga un nedaudz melna. Pēc tam izņemiet papriku no cepeškrāsns un pārsedziet cepamo papriku ar vāku vai ievietojiet papriku bļodā zem vāka. Ļaujiet ceptajai paprikai nostāvēties zem vāka apmēram 15 minūtes. Šādā veidā karstie tvaiki sašķeļ garozu, padarot to daudz vieglāk noņemamu. Nomizojiet papriku un ievietojiet to virtuves kombainā kopā ar mērcētiem Indijas riekstiem. Pievienojiet garšvielas un apstrādājiet līdz krēmveida konsistencei.

PS! Lai mērcētu Indijas riekstus, pārlejiet tos ar aukstu ūdeni un mērcējiet vismaz 2 stundas vai pat visu nakti. Bet, ja nevarat gaidīt tik ilgi, varat izmantot arī triku ar verdošu ūdeni. Šim nolūkam indijas riekstus pārlejiet ar verdošu ūdeni un atstājiet 15 minūtes nostāvēties. Mērcēšana ir svarīga, lai rieksti kļūtu mīkstāki un vieglāk apstrādājami. Ar nemērcētiem riekstiem panākt krēmveida konsistenci ir grūtāk, un ar virtuves kombainu ir vairāk darba!

Leave a Reply