Intersticiāls, Receptes, Sāļš

Saldo kartupeļu paveids

Saldo kartupeļu sviests ar baklažānu humusu

Vai esat kādreiz gatavojuši saldo kartupeļu sviestmaizi? Ja esat to darījuši, droši vien zināt, cik tas ir garšīgs! Bet, ja vēl neesat to izmēģinājuši, tagad ir īstais laiks to darīt, jo mēs ar jums dalīsimies ar veselīga saldo kartupeļu sviesta recepti. Kurš gan būtu domājis, ka krāsnī ceptas saldo kartupeļu šķēles var radīt tik spēcīgu konkurenci klasiskajai maizei? Saldo kartupeļu sviests nav īsti maizes garšas, bet, apvienojumā ar aromātisko humusu un kraukšķīgajiem dārzeņiem, saldo kartupeļu sviests ir viegla, bet sātīga uzkoda, kas lieliski piemērota pusdienām, uzkodām vai ātrām vakariņām. Brīnišķīgs gardums, kas iepriecinās lielu un mazu dārzeņu fanu sirdis.

Daudzums : diviem
Pagatavošanas laiks: 1h 15
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 1-2 baklažāni (ja izmantojat lielus baklažānus, var pietikt ar vienu).
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1-2 ēd.k. tahini
  • 1 svaigi spiesta citrona sula
  • dažas šķipsniņas maltu garšvielu
  • dažas šķipsniņas jūras sāls
  • dažas šķipsniņas čilli pulvera
  • 1-2 vidēja lieluma saldie kartupeļi
  • 1-2 tomāti (sagriezti šķēlītēs)
  • bagātīgs daudzums zaļo salātu vai spinātu lapu.
  • 1 sīpols (sagriezts šķēlītēs)
  • cepeškrāsns plāksne
  • virtuves kombains vai jaudīgāks blenderis

Kā pagatavot saldo kartupeļu sviestu?

Sāciet ar baklažānu humusa pagatavošanu. Lai to izdarītu, nomazgājiet baklažānus, pārgrieziet tos uz pusēm un novietojiet uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Izduriet caurumus ar dakšiņu un cepiet 180 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes vai līdz baklažāni kļūst mīksti. Ļaujiet baklažāniem nedaudz atdzist, pēc tam atdzisušās baklažānu pusītes nolieciet uz sieta, noņemiet mizu un izspiediet lieko ūdeni no vārītā satura. Tad baklažānus ievieto virtuves kombainā kopā ar ķiplokiem, tahini un garšvielām un sablenderē līdz viendabīgai masai.

Atdzesējiet baklažānu humusu un sagatavojiet saldo kartupeļu šķēles. Lai to izdarītu, nomazgājiet un nomizojiet saldo kartupeli (piemērots ir arī nemizots saldais kartupelis) un sagrieziet aptuveni 0,5-1 cm biezās šķēlītēs. Liek saldo kartupeļu šķēlītes uz cepšanas paplātes, kas pārklāta ar cepamo papīru, un cep 200 grādu temperatūrā 30 minūtes, līdz saldie kartupeļi kļūst mīksti un zeltaini brūni. Ļaujiet saldo kartupeļu šķēlītēm atdzist un tad sāciet gatavot sviestmaizi. Apsmērējiet vienu no saldā kartupeļa šķēlītēm ar baklažānu humusu, uzliekiet salātu lapu, tomāta šķēli un sīpolu riņķi, un pēc vajadzības atkārtojiet šo procesu. Virs visam uzlieciet vēl vienu saldā kartupeļa šķēli. Pasniedziet un baudiet!

Leave a Reply