Magus, Receptes

Banānu mandeļu smalkmaizītes

Sulīgi banānu un mandeļu smalkmaizītes

Vai jums kādreiz ir sajūta, ka vēlaties ko saldu un ļoti vēlaties kaut ko saldu apēst? Neuztraucieties – mēs ar jums dalāmies ar kaut ko patiešām labu. Šie sulīgie banānu un mandeļu smalkmaizītes garšo kā no vecmāmiņas, bet ir veselīgi, pilnvērtīgi un gatavoti no tīrām sastāvdaļām. Šīs gardās smalkmaizītes nesatur glutēnu, olas, rafinētu cukuru un govs pienu. Tās nesatur arī raugu vai citas veselībai kaitīgas vielas. Smalkmaizītēs ir daudz garšas un netrūkst salduma. Mūsu garšas kārpiņas ir ļoti sajūsminātas par šiem mandeļu smalkmaizītēm, un mēs esam pārliecināti, ka tās patiks arī jums.

Daudzums: 12 lielas smalkmaizītes
Pagatavošanas laiks : 50 minūtes
Smaguma pakāpe : viegla
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 1 linu vai čia “ola” (1 ēd.k. maltu linu vai čia sēklu + 2,5 ēd.k. ūdens)
  • 3 vidēji nogatavojušies banāni
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sodas
  • 0,5 tējkarotes tīra bezalkoholiska vaniļas ekstrakta vai 0,25 tējkarotes tīra vaniļas pulvera.
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 100 g kokosriekstu cukura drupatas
  • 2,5 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • šķipsniņa sāls
  • 0,5 tējkarotes kanēļa (pēc izvēles, ja nepieciešams)
  • 200 ml nesaldināta mandeļu piena
  • 140 g mandeļu miltu
  • 140 g brūno vai balto rīsu miltu
  • 50 g kartupeļu cietes
  • 15 g tapiokas cietes
  • 100 g auzu pārslu bez lipekļa (pēc izvēles)
  • 120 g sasmalcinātu valriekstu (pēc vēlēšanās uzkaisa virsū).

Kā pagatavot mandeļu smalkmaizītes?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Kamēr cepeškrāsns uzsilst, samaisiet mīklu. Sāciet gatavot “olu”. Lai to izdarītu, sajauciet maltas linu vai čia sēklas un ūdeni nelielā bļodiņā un atlieciet piecas minūtes, lai tās uzsūcas. Lielā bļodā banānu saberziet ar cepamo pulveri un sodas bikarbonātu un banānu maisījumam pievienojiet linsēklu olu, vaniļu, kokosriekstu cukuru, kļavu sīrupu, sāli, kanēli un eļļu un rūpīgi samaisiet līdz gludai masai. Tad pievienojiet mandeļu pienu, miltus un cieti. Mīklu samaisa un vienmērīgi sadala smalkmaizītēs. Pēc vēlēšanās virsū pārkaisiet sasmalcinātus valriekstus.

Cepiet smalkmaizītes 28-35 minūtes, līdz to virspuse kļūst brūna un zobu baksteklis izceļas sauss.

Recepte ir pielāgota no Minimalist Baker receptes. Sākotnējo recepti var atrast šeit.

Leave a Reply