Magus, Receptes

Bezglutēna citronu cepums ar citronu glazūru

Mutē kūstoši citronu cepumi bez glutēna

Cepums, kas kūst mutē! Ja jums ir salds zobiņš, šo garšīgo un bezglutēna citronu cepumu noteikti ir vērts izmēģināt! Šis mutē kūstošais kārums nesatur olas, pienu, rafinētu cukuru un sviestu. Tā vietā bezglutēna auzu pārslas, rīsu milti, kokosriekstu eļļa un citronu sula kopā veido patiesi gardu kūku. Palīdzēs šķipsniņa cepamās sodas un cepamā pulvera. Maltas linsēklas mīklā pilda olu lomu, un cukura vietā ir kļavu sīrups ar karameļu garšu. Šis cepums ir lieliski piemērots ballītei vai vienkārši baudīšanai pie tējas. Izmēģiniet to paši – apsolām, ka nebūsiet vīlušies!

Daudzums: 4-6 maijām
Pagatavošanas laiks : 50 minūtes + dzesēšanas laiks
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

Par Keeksi:

  • 150 g auzu miltu bez lipekļa
  • 80 g rīsu miltu
  • 30 g kartupeļu cietes
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • ½ tējkarotes sodas
  • 165 ml kļavu sīrupa
  • rīvēta 2 sulīgu citronu miziņa
  • 100 ml svaigi spiestas citrona sulas
  • 1 ēdamkarote maltu linsēklu
  • 80 g kausētas kokosriekstu eļļas
  • Šķipsniņa tīras vaniļas pulvera (pēc izvēles)

Stiklojumam:

  • 100 g Indijas riekstu
  • 65 ml kļavu sīrupa
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • 2 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas

Kā pagatavot citronu cepumus?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un izklāj cepamo skārdu ar cepamo papīru. Lielā bļodā sajauc kopā auzu miltus, rīsu miltus, kartupeļu cieti, cepamo pulveri un cepamo sodu un uz brīdi atliek malā.

Nelielā bļodiņā sajauciet kļavu sīrupu, citrona miziņu un sulu, maltas linsēklas, kausētu kokosriekstu eļļu un vaniļu (ja izmanto). Sajauciet līdz gludai masai.

Tad ielej šķidro maisījumu sausajās sastāvdaļās un rūpīgi samaisi, līdz izveidojas mīkla. Ielieciet mīklu cepešpannā, kas iepriekš pārklāta, un cepiet 30-40 minūtes, līdz mīklas virspuse kļūst zeltaini brūna un zobu baksteklis izkļūst sauss. Ļaujiet cepumam 5 minūtes atdzist veidnē, pēc tam izņemiet no veidnes un novietojiet uz izvēlētā šķīvja, lai atdzistu.

Sagatavojiet glazūru. Lai to izdarītu, ievietojiet iepriekš iemērktus indijas riekstus, citrona sulu, ūdeni un kļavu sīrupu blenderī un pārstrādājiet līdz krēmveida konsistencei (pārliecinieties, ka krēms nav pārāk šķidrs). Kad kūka ir atdzisusi, pārlej to ar citronu glazūru. Sagrieziet šķēlēs un pasniedziet!

Leave a Reply