Intersticiāls, Receptes, Sāļš

Kartupeļu pica ar ananāsiem un indiešu riekstu sieru

Kartupeļu pica ar ananāsiem un indiešu riekstu sieru

Zemāk redzamā recepte vēlreiz pierāda, cik daudzpusīgi ir kartupeļi! Iespējams, ka tā vārīšana tvaikā, vārīšana un cepšana jums nebūs pārsteigums, bet vai esat kādreiz mēģinājuši to ievelt picas mīklā? Mēs iesakām to izmēģināt, un tieši to mēs jums iemācīsim tālāk dotajā receptē. Tas ir vienkārši un neprasa pārāk daudz pūļu. Šo garšīgo recepti varat izmēģināt arī kopā ar ģimenes mazajiem! Izmēģiniet un dodiet mums zināt, kā jums tas patīk.

Daudzums : diviem
Pagatavošanas laiks : 50 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

Picas pamatnei:

  • 500 g tvaicētu kartupeļu
  • 80 g kartupeļu cietes
  • jūras sāls (pēc garšas)

Papildinājumiem:

  • 100 g koncentrētas tomātu pastas
  • 1 tējkarote žāvētu garšaugu maisījuma
  • jūras sāls (pēc garšas)
  • ¼ tējkarotes kajēnas piparu (pēc izvēles)
  • 50 g Indijas riekstu
  • 3-4 ēdamkarotes ūdens
  • 1 tējkarote kļavu sīrupa
  • ½ citrona sulas
  • ½ tējkarotes sīpolu un ķiploku pulvera
  • 60 g sasmalcinātu svaigu papriku
  • 80 g ananāsu kubiņu (svaigu vai konservētu bez cukura un sulā).
  • 50 g sasmalcinātu ķiršu vai plūmju tomātu
  • 30 g sagrieztu sarkano sīpolu
  • 1-2 saujas svaigu burkānu

Kā pagatavot kartupeļu picu?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un sagatavo picas pamatni. Lai to izdarītu, ar kartupeļu maļamo mašīnu vai dakšiņu saberziet iepriekš sautētus kartupeļus un pievienojiet kartupeļu cieti un sāli. Mīciet mīklu ar rokām, līdz izveidojas stabila mīklas bumba. Pēc tam mīklas bumbiņu novietojiet uz cepamā papīrā izklāta cepamā paplātes un izveidojiet no tās picas pamatni pēc saviem ieskatiem, apmēram 0,5-1 cm biezu (ja vēlaties, varat pagatavot vairākas mazas picas no vienas partijas). Cepiet picas pamatni 180 grādu temperatūrā 30-35 minūtes, līdz tās virsma kļūst zeltaina. Kamēr gatavojas picas pamatne, sagatavojiet virskārtas.

Lai pagatavotu tomātu mērci:

Nelielā bļodiņā sajauc 100 g koncentrētas tomātu pastas ar kļavu sīrupu, garšaugu maisījumu, kajēnas pipariem (ja izmanto) un jūras sāli.

Indijas riekstu “siera” pagatavošana:

Ieberiet riekstus blenderī, pievienojiet pusi citrona sulas, 3-4 ēdamkarotes ūdens, jūras sāli, sīpolu un ķiploku pulveri un sablenderējiet līdz viendabīgai masai.

Lai pagatavotu pārējo pildījumu:

Sasmalciniet sīpolu, papriku, tomātus un ananāsus.

Kad pamatne ir gatava, uz tās vispirms uzsmērē tomātu mērci. Pēc tam uzliek “siera” kārtu, kubiņos sagrieztus tomātus, sasmalcinātu sīpolu, šķēlēs sagrieztus piparus un ananāsus. Ja nepieciešams, pārkaisa ar garšaugiem. Cepiet picu 10-15 minūtes 180 grādu temperatūrā. Tad izņemiet picu no cepeškrāsns, ļaujiet tai dažas minūtes atdzist, pasniedziet ar svaigu raketi un baudiet!

Leave a Reply