Receptes, Sāļš

Bezglutēna kartupeļu apvalks ar dārzeņiem

Bezglutēna kartupeļu apvalks ar dārzeņiem

Iesaiņojumi vienmēr ir garšīgi sātīgs un aizraujošs ēdiens, taču bieži vien dažādos iesaiņojumus vieno viens un tas pats vaininieks – atkal un atkal lipeklis, no kura daudzi no mums veselības apsvērumu dēļ labprātāk izvairītos. Tomēr dažreiz jūs gribētu sālītu uzkodu kraukšķīga iesaiņojuma veidā, vai ne? Te atkal palīgā nāk neviens cits kā vien nepārspējamais kartupelis! Dažreiz tas liek aizdomāties, uz ko spēj šis brīnišķīgais auglis! Kartupeļu apvalks 100% nesatur lipekli un graudus, tajā nav miltu un piedevu. Tikai kartupeļi, papildināti ar maigu ķiploka daiviņu un gramu salda kļavu sīrupa. Kartupeļu apvalki ir viegli sagremojami, veselīgi un tiem kā pildījumu var pievienot visu, ko vien sirds kāro. Pagatavojiet ietinumus gardām vakariņām, paņemiet tos līdzi piknikā vai pasniedziet draugiem, jo tos ir viegli pagatavot un nav nepieciešamas vairākas stundas!

Daudzums: vienam līdz diviem
Pagatavošanas laiks : 60 minūtes
Smagums: viegls
Tas prasa:

Iepakošanai:

  • 560 g kartupeļu
  • (ja vēlaties, varat pievienot arī 3-4 ēdamkarotes kartupeļu vai tapiokas cietes).
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • 1 tējkarote sīpolu pulvera
  • 2tl kļavu sīrupi

Pildījumam:

  • 4-6 salātu lapas
  • ½ tases jūsu iecienītāko kāpostu (piemēram, lucernas).
  • 100 g ķiršu tomātu
  • ½ svaiga gurķa
  • ½ sarkanā sīpola
  • nelielu sauju smalki sagrieztu svaigu garšaugu (labi der baziliks, pētersīļi, timiāns vai koriandrs).

Kā pagatavot kartupeļu apvalku?

Nomizojiet un sagrieziet kartupeļus un pievienojiet tvaicētājam. Gatavojiet kartupeļus tvaikā, līdz tie ir nogatavojušies. Kad kartupeļi ir mīksti, ievietojiet tos virtuves kombainā un pievienojiet kļavu sīrupu, sāli un ķiploku pulveri. Maisījumu apstrādājiet, līdz tas iegūst viendabīgu zīdainu konsistenci. Pēc tam izklājiet cepamo paplāti ar cepamo papīru un izklājiet maisījumu uz paplātes (sadaliet maisījumu aptuveni divās vienādās daļās, lai iegūtu divus apvalkus, vajadzības gadījumā izmantojiet divas cepamās paplātes). Izklājot maisījumu uz plātnes, izmantojiet iepriekš samitrinātu lāpstiņu vai karoti, lai maisījumu būtu vieglāk izklāt.

Cepeškrāsnī cept aptinumus 180-200 grādu temperatūrā 15-20 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pēc tam izņemiet paplātes no cepeškrāsns un ļaujiet aptinumiem pilnībā atdzist, pirms noņemat cepamo papīru. Lai ērti noņemtu cepamo papīru no iesaiņojuma, pagrieziet iesaiņojumu otrādi uz griešanas dēlīša un uzmanīgi noņemiet papīru no apakšas. Atkārtojiet to pašu procesu ar otru apvalku.

Kamēr ietinumi atdziest, sagatavojiet dārzeņus. Nomazgājiet un sagrieziet šķēlītēs svaigu gurķi, sarkano sīpolu, zaļos salātus un pārgrieziet uz pusēm ķiršu tomātus. Kad ietinumi ir atdzisuši, starp tiem ievietojiet sasmalcinātus dārzeņus un garšaugus, satiniet un uzreiz baudiet!

Leave a Reply