Magus, Receptes, Videoklipi no

Kā pagatavot kļavu krēmu?

Vaska krēms

Lai pagatavotu šo recepti, ir nepieciešama neliela pacietība un precizitāte, taču, kad krēms ir gatavs, tā ir recepte, kas pārsteigs ikvienu. Nav neviena, kam nepatīk kļavu krēms, tas liek cilvēkiem kūst! Putukrējumu var izmantot pankūkām, smalkmaizītēm, putrai vai vienkārši kā saldu našķi, un tas ir arī lieliska ideja dāvanai.

Daudzums: 295 ml krējuma
Pagatavošanas laiks: 1,5 h (gatavošana ~40 min, atdzesēšana ~10 min, maisīšana ~30 min).
Grūtību līmenis : grūtāk
Tas prasīs:

  • 300 ml kļavu sīrupa
  • 2 podi (liels un vidējs)
  • pārtikas termometri
  • ledus gabaliņi vai ledus bloks
  • koka karotes
  • Stikla krūze ar vismaz 300 ml tilpumu, kurā ielej putas.

Kā pagatavot kļavu krēmu?

  1. Vispirms pagatavojiet ledus vanniņu krējuma atdzesēšanai: ielieciet ledus kubiņus lielā katlā ar aukstu ūdeni un paskatieties, vai tas labi iederēsies katlā, kurā gatavojaties vārīt kļavu sīrupu.
  2. Ielej 300 ml kļavu sīrupa katlā un uz vidējas uguns uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Gatavošanas laikā ne reizi nemaisiet sīrupu!
  3. Ja sīrups sāk vārīties, samaziniet karstumu.
  4. Vāra sīrupu, līdz tas sasniedz 112 grādus pēc Celsija, tas var aizņemt 30-40 minūtes. Laika gaitā temperatūra paaugstinās atkarībā no tā, cik mazāk ūdens iztvaiko no kļavu sīrupa. Mazāk ūdens = augstāka temperatūra
  5. Noņemiet sīrupu no plīts drīzāk agrāk nekā vēlāk.
  6. Ātri noņemiet sīrupu, kas sasniedzis 112 grādus, no karstuma un ievietojiet ledus vannā, lai atdzistu. Atdzesējiet līdz 35 grādiem, tas var aizņemt 10-12 minūtes. Nemaisiet sīrupu, kamēr tas atdziest!
  7. Novietojiet sīrupa trauku ērtā vietā un sāciet maisīt sīrupu ar koka karoti . Neizspiediet krējumu pārāk daudz, citādi krēmā veidosies gaisa burbuļi.
  8. Maisiet, līdz krēms kļūst bāls un atgādina biezu kondensētu pienu. Maisīšanas process var ilgt līdz 30 minūtēm.
  9. Tūlīt ielejiet krējumu pēdējā traukā. Ja krējumu atstās katlā nostāvēt, tas kļūs ciets.

Tipiskas kļūdas kļavu sīrupa gatavošanā vai kas vēl jāņem vērā, gatavojot kļavu sīrupu?

  1. Ja noņemsiet sīrupu no karstuma pārāk drīz , tas būs jāturpina maisīt ilgāk, lai iegūtu krēmu, un sīrupa konsistence paliks šķidrāka, līdzīga kondensētam pienam.
  2. Ja pārāk vē lu noņemsiet sīrupu no karstuma, tas atdzisstot kļūs tik ciets, ka to būs pilnīgi neiespējami samaisīt. Par laimi, neveiksmīgais kļavu krēms joprojām ir garšīgs .
  3. Kad sīrups vārās, temperatūra katla apakšā būs augstāka nekā sīrupa augšējā slānī, tāpēc temperatūru labāk mērīt katla apakšā.

Gatavo kļavu krēmu uzglabājiet ledusskapī.

Leave a Reply