Pankūkas ar ogām un medu (bez glutēna un vegāniskas)
Šīm garšīgajām plānajām pankūkām bez lipekļa, olām, piena produktiem un eļļas ir jauka, pūkaina tekstūra, tās lieliski turas kopā un, uzglabātas ledusskapī, lieliski garšo arī nākamajā dienā. Pievienojot pankūkām ogas un medu, jūs barojat savu organismu ar labvēlīgām prebiotikām – varat mierīgi apēst vairākus pankūku gabalus.
Daudzums: 7 pankūkas
Pagatavošanas laiks : 45 minūtes, 2 stundas neaktīvs laiks.
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:
- 130 g auzu miltu bez lipekļa
- 60 g kartupeļu cietes
- 2 ēdamkarotes kokosriekstu cukura
- ¼ tējkarotes jūras sāls (pēc izvēles)
- 350 ml nesaldināta mandeļu piena vai vājpiena kokosriekstu piena
- 125 ml ūdens
- Pasniedziet ar dažādām ogām, kļavu sīrupu, kļavu krējumu vai medu.
- Vidējā bļoda
- Panna ar cimdu pārklājumu
Kā pagatavot pankūkas?
Vidējā traukā samaisiet kopā auzu miltus bez lipekļa, kartupeļu cieti, kokosriekstu cukuru, jūras sāli (ja izmantojat). Pievienojiet augu pienu un ūdeni un saputojiet, līdz mīkla iegūst vienmērīgu konsistenci. Atstājiet mīklu istabas temperatūrā uz 2 stundām. Tad uzkarsējiet pannu uz vidējas uguns, ielejiet tajā ēdamkaroti mīklas un pārbīdiet pannu tā, lai mīkla vienmērīgi izklātos. Gatavojiet 3-4 minūtes, pēc tam apvērsiet pankūku un pagatavojiet otru pusi vēl 1-2 minūtes. Pievienojiet pankūkai piedevas un baudiet!