Intersticiāls, Magus, Receptes

Bezglutēna banānu maize ar savvaļas mellenēm

Garda bezglutēna banānu maize ar meža mellenēm

Kā par jauku sulīgu banānu maizi, ko dzert pie tējas vai baudīt brokastīs? Ja meklējat veselīgu kārumu bez rafinēta cukura, glutēna un dzīvnieku izcelsmes piedevām, piemēram, olām un piena, šis garšīgais konditorejas izstrādājums ir domāts tieši jums! Šajā banānu maizītē satiekas nogatavojušies banāni, vitamīniem bagātas mellenes, šķiedrvielām bagātas auzas, kļavu sīrups un karameļu kokosriekstu cukurs. Plus dollops mandeļu piena. Vienkāršs un ātrs, bet patiesi garšīgs, tas iepriecinās gan lielu, gan mazu saldummīļu garšas kārpiņas.

Šoreiz recepte ir norādīta gan kausos, gan gramos, lai jūs varētu izvēlēties sev piemērotāko mērvienību. Ja izvēlaties krūzes lielumu, ņemiet vērā, ka viena krūze = 240 ml.

Daudzums: 3-4 mashokale
Pagatavošanas laiks: Aptuveni 50 minūtes + dzesēšanas laiks.
Smaguma pakāpe: Viegls
Lai pagatavotu, jums būs nepieciešams:

Kā pagatavot banānu maizi ar meža mellenēm?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Tad nolobītos banānus ievietojiet bļodā un saberziet tos ar dakšiņu. Pievienojiet kļavu sīrupu, kokosriekstu cukuru, kļavu sīrupu un mandeļu pienu un labi samaisiet. Otrā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – auzu miltus, jūras sāli, cepamo pulveri un sodu. Sausajām sastāvdaļām pievienojiet šķidrās sastāvdaļas un rūpīgi samaisiet, līdz izveidojas viendabīga mīklas masa. Uzmanīgi iemaisiet savvaļas mellenes un ielejiet mīklu klaipa veidnē (kūkas formā) un cepiet 180 grādos 40 minūtes. Pēc tam izslēdziet karstumu un ļaujiet banānu sviestmaizei vēl 10 minūtes atpūsties cepeškrāsnī. Izņemiet banānu maizi no cepeškrāsns, ļaujiet tai pilnībā atdzist pirms sagriešanas šķēlēs un baudiet.

Šī ir oriģinālā recepte no Medizinimeedium.

Leave a Reply