Intersticiāls, Receptes, Sāļš

Kraukšķīgi cepti kartupeļi ar zaļumiem

Kraukšķīgi cepti kartupeļi ar garšaugiem un čili pipariem

Garšīgi cepti kartupeļi, kas garšo tik labi, ka jūs aizdomāsieties, vai tās ir veselīgas uzkodas! Ārpusē diezgan kraukšķīgi, bet iekšpusē mīksti – tieši tādi, kādiem jābūt labiem ceptiem kartupeļiem. Dažādi garšaugi tam piešķir garšu, un rezultāts ir patiešām sātīgs, garšīgs un veselīgs amps, kas ir lieliski piemērots pusdienām, vakariņām vai kā uzkoda. Veselīgi var būt arī vienkārši un garšīgi, izmēģiniet to paši!

Daudzums: 2-3 ēdāji
Pagatavošanas laiks: Aptuveni 1 stunda
2 porcijām: apmēram: Viegls
Pagatavošanas laiks:

  • 1 kg kartupeļu
  • 1-2 ēdamkarotes olīveļļas (pēc izvēles, ja vēlaties beztauku ēdienu, eļļu nelietot)
  • 2 svaigas ķiploku daiviņas (sasmalcinātas)
  • jūras sāls (pievieno pēc garšas)
  • čilli (pēc izvēles, pēc vēlēšanās pievienojiet vairāk)
  • svaigi garšaugi pēc izvēles (pēc izvēles, pasniegšanai).

Kā pagatavot kraukšķīgus ceptus kartupeļus?

Nomazgājiet un pagatavojiet kartupeļus tvaicējot. Kad kartupeļi ir mīksti, liec tos uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, un izlīdzini stikla apakšdaļu. Pēc tam aplej ar olīveļļu (ja izmanto) un pievieno jūras sāli, ķiplokus un čilli. Iespējami vienmērīgi ieberiet garšvielas kartupeļos, lai katrs kartupelis būtu pienācīgi garšvielām piesātināts. Cepiet kartupeļus cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 20-30 minūtes, līdz kartupeļi iegūst zeltaini brūnu krāsu. Pasniedziet kartupeļus ar svaigiem garšaugiem un, ja vēlaties, ar svaigiem salātiem.

Leave a Reply