Intersticiāls, Medicīniskie mediji, Receptes, Sāļš

Saulē kaltētu tomātu pasta

Vai zinājāt, ka tomāti ir cēlušies no Dienvidamerikas un patiesībā ir ogas, lai gan mēs esam pieraduši tos dēvēt par dārzeņiem? Šis gardais un sulīgais auglis ir lielisks papildinājums brokastu sviestmaizēm, pusdienu zupai vai salātiem. Papildus lieliskajai garšai tomāti ir arī ļoti daudzpusīgi un uzturvielām bagāti augļi, kas nodrošina mūs ar tādām svarīgām uzturvielām kā likopēns, beta-karotīns un E un C vitamīni. Ļaujot tomātiem izžūt saulē un pēc tam papildinot tos ar sauju svaigu garšaugu, iegūsiet tikai gardu tomātu biezeni, kas jūsu parasto sviestmaizi vai salātus padarīs pavisam jaunā līmenī!

Daudzums : viens līdz divi
Pagatavošanas laiks : 10 minūtes
Smagums: viegls
Tas prasa:

  • 60 g saulē kaltētu tomātu (veselīgākam variantam mēģiniet atrast tomātus bez eļļas).
  • 1 lielāka ķiploka daiviņa
  • 1tl neapstrādāts neapstrādāti mārrutki
  • 1 tējkarote svaiga timiāna
  • 1 tējkarote svaiga raudenes vai oregano oregano
  • 1,5 ēd.k. svaigi spiestas citrona sulas
  • 2-3 ēdamkarotes ūdens (ja nepieciešams)

Kā pagatavot saulē kaltētu tomātu pastu?

Ievietojiet saulē kaltētus tomātus, ķiplokus, garšaugus, citrona sulu un medu virtuves kombainā, blenderī vai bļodā (ja izmantojat blenderi) un pēc vajadzības (atkarībā no vēlamās konsistences) pievienojiet ūdeni. Izspiediet maisījumu līdz gludai masai un pasniedziet ar sālītām pārslām un svaigiem zaļumiem, ja vēlaties. Izbaudiet kopā ar ēdienu pēc izvēles.

Leave a Reply