Intersticiāls, Receptes, Sāļš

Rudzupuķu humuss

Rudzupuķu humuss

Hummuss ir brīnišķīgs aunazirņu pildījums, kas ir fantastisks uz sviestmaizēm, starp iesaiņojumiem, kā dārzeņu mērce, kā dažādu trauku un ēdienu garnējums, kā uzkoda, kā makaronu mērce (pievienojiet nedaudz ūdens makaronu vārīšanai), un, būsim godīgi, – tas patiešām sader ar jebkuru ēdienu. Pavasarī ir labi gatavot humusu ar dzērvenēm, bet jebkurā citā laikā dzērvenes var aizstāt ar citiem garšaugiem, bietēm, saulē kaltētiem tomātiem, grauzdētiem pipariem vai ko citu.

Daudzums: aptuveni 400 g
Laiks: 1 h ar vārītiem aunazirņiem vai 15 minūtes ar konservētiem aunazirņiem.
Smagums: viegls

  • 330 g iepriekš vārītu vai sodā konservētu aunazirņu (aptuveni 180 g sausnas)
  • 50 g tahini
  • 30 g karulauku
  • 20 ml citrona sulas (viena maza citrona sula)
  • 15 ml labas kvalitātes olīveļļas (var izmantot arī bez olīveļļas – tahini arī ir eļļains).
  • 3-4 ledus gabaliņi
  • sāls pēc garšas

Kā pagatavot rudzupuķu humusu?

Ja izmantojat kaltētus aunazirņus, iemērciet tos uz nakti ūdenī, noskalojiet un vāriet ar 1 ēdamkaroti cepamās sodas apmēram 45 minūtes, līdz aunazirņi ir pilnīgi mīksti. Izņemiet nomizotās čaumalas, noskalojiet un nosusiniet. Ja izmantojat konservētus aunazirņus, vienkārši izņemiet čaumalas (viegli berzējiet aunazirņus starp plaukstām), noskalojiet un nosusiniet.
Ievietojiet visas humusa sastāvdaļas virtuves kombainā un pārstrādājiet līdz gludai un krēmveida konsistencei. Konsistenci var atstāt nedaudz graudaināku vai, ja vēlaties, padarīt to vēl samtaināku. Pasniedziet un baudiet!

Leave a Reply