Receptes, Sāļš

Seleriju un ziedkāpostu biezeņa zupa ar baltajām pupiņām

Ja jūs joprojām domājat, ka biezeņi ir garlaicīgi, bez garšas un bezgaršīgi, jūs vienkārši vēl neesat ēdis pareizo biezenis! Virspusēji maiga zupa, kurā selerijas un ārstnieciskais buljons izceļas ar savu spilgtumu un raksturu, bet pupiņas pievieno barojošas olbaltumvielas un ziedkāposti nodrošina daudz C vitamīna. Šī šķiedrvielām bagātā zupa ir ļoti viegli pagatavojama, turklāt tā sniedz iespēju izmantot visus ziedkāpostus – ziedkāpostu ziedus nav nepieciešams atdalīt, vienkārši iemetiet ziedkāposta kātu un lapas. Vēl lielāka uzturvērtība un mazāka ietekme uz vidi. Brīnišķīgi!

Daudzums: aptuveni 4 gab.
Pagatavošanas laiks : 30 min
Smagums: viegls

  • 700 g ziedkāpostu
  • 300 g selerijas
  • 240 g iepriekš vārītu vai konservētu balto pupiņu
  • 1-1,2 l MM ārstnieciskā buljona
  • 3 lielākas ķiploku daiviņas
  • sāls un pipari pēc garšas
  • svaigi pētersīļi, ja nepieciešams
  • šķipsniņa eļļas

Kā pagatavot seleriju un ziedkāpostu biezeni?

Nomizojiet ar nazi nomizotas ķiploka daiviņas un dažas minūtes karsējiet tās katliņa apakšdaļā mazliet eļļā. Pievienojiet sasmalcinātus selerijas, ziedkāpostus (izmantojiet visus ziedkāpostus) un silto buljonu. Uz lēnas uguns zem vāka lēni vāra apmēram 15 minūtes (atkarībā no dārzeņu lieluma), līdz dārzeņi kļūst mīksti. Pievienojiet pupiņas un vāriet 5 minūtes. Sajauciet zupu ar blenderi, līdz tā kļūst gluda, un pievienojiet sāli un piparus. Pēc vēlēšanās pievienojiet sasmalcinātus pētersīļus un pasniedziet karstu.

Izbaudiet!

Leave a Reply