Dzērieni un kokteiļi, Magus, Receptes

Ķirbju garšvielu mute

Sildošs pikants ķirbju biezenis

Ja esat ķirbju fans, šis atspirdzinošais ķirbju kokteilis noteikti ir domāts jums! Tieši tik daudz salda un krēmīga smūtijs, lai pabarotu gan ķermeni, gan dvēseli. Ķirbju kokteili papildina salds banāns, zīdains mandeļu piens un tieši tik daudz garšvielu, cik nepieciešams ķirbju kokteilim! Tas garšo kā deserts, bet ir lieliski piemērots arī kā sātīga uzkoda.

Daudzums: diviem kokteiļu cienītājiem
Pagatavošanas laiks: 10 minūtes (ja izmanto iepriekš apceptus ķirbjus)
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 200 g ķirbju biezeņa
  • 260 g banānu (3 vidēji lieli)
  • 250 ml nesaldināta mandeļu piena
  • 10 g medus vai kļavu sīrupa
  • šķipsniņa malta ingvera
  • šķipsniņa malta kardamona
  • šķipsniņa kanēļa
  • šķipsniņa malta muskatrieksta
  • blenderite

Kā pagatavot ķirbju biezeni?

Ievietojiet visas sastāvdaļas blenderī un sablenderējiet, izveidojiet gludu kokteili ar zīdainu tekstūru un uzreiz baudiet. Lai pagatavotu ķirbju biezeni, apmēram 500 gramus smagu ķirbja gabalu (pirms tam izņemiet sēklas) ar miziņu ielieciet cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā uz 30-40 minūtēm, līdz ķirbis kļūst mīksts. Tad ļauj ķirbim atdzist. Kad ķirbis ir pilnībā atdzisis, ar karoti izslauciet no mizas vajadzīgo ķirbju biezeņa daudzumu un izmantojiet to, lai pagatavotu kokteili.

Leave a Reply