Intersticiāls, Receptes, Sāļš

Majonēze indiešu mērcē

Droši vien ikvienam ir pazīstami tie brīži, kad ledusskapis šķiet pilnīgi tukšs un nākas izrakt visus sausos un konservētos produktus, lai pagatavotu maltīti. Un dažkārt tieši šajos brīžos rodas ļoti garšīgi ceļi. Arī šo recepti iedvesmoja viena no tām reizēm, kad skapī bija tikai pupiņas, kokosriekstu krējums un tomāti.

Šī vienkāršā mērce ir tik universāla, un pupiņu vietā vai papildus tām var izmantot arī aunazirņus, zaļos zirnīšus, ziedkāpostus, okru vai jebkuru citu dārzenis.

Daudzums: 4-5
Laiks: 25 min
Nopietnība: vidēja

  • 570 g iepriekš vārītu vai konservētu un noskalotu sviesta pupiņu
  • 400 g sasmalcinātu tomātu
  • 250 ml kraukšķīga kokosriekstu krējuma
  • 1,5 ēd.k. kokosriekstu eļļas
  • 1 lielāks sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • apmēram 2 cm garš ingvera gabaliņš
  • 1 sarkanais čilli (daudzumu izvēlieties pēc savas gaumes)
  • 1 tējkarote tikka masala garšvielu maisījuma
  • 1 tējkarote garam masala garšvielu maisījuma
  • 0,5 tējkarotes kurkumas
  • ¼ laima sulas
  • sāls pēc garšas
  • sauja svaiga koriandra

Kā pagatavot Indijas sviesta pupiņas?

Uzkarsē kokosriekstu eļļu pannā un apcep smalki sagrieztu čilli, sīpolu, ingveru un ķiploku, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs. Tad pievienojiet garšvielas un karsējiet vēl 2-3 minūtes, laiku pa laikam maisot. Nedaudz samaziniet siltumu un pievienojiet kokosriekstu krējumu un sasmalcinātus tomātus, labi samaisiet un atstājiet uz lēnas uguns zem vāka uz 5 minūtēm. Tad pievieno pupiņas, laima sulu un sāli un gatavo bez vāka vēl 5-7 minūtes. Pasniedziet ar sasmalcinātu svaigu koriandru.

Piedevām var izmantot, piemēram, griķus, rīsus, ziedkāpostu “rīsus” vai kvinoju.

Leave a Reply