Receptes, Sāļš, Veselība

Cepeškrāsns datumi

Ar redīsiem salātos droši vien ir saskāries ikviens, taču cepti redīsi nebūt nav tik populāri. Asjata! Jo viegli pagatavoti redīsi garšo lieliski! Sulīgi, kraukšķīgi, ar maigāku un saldāku garšu. Tas varētu kļūt par jūsu iecienītāko veidu, kā nosvinēt redīsu svētkus.

Ja nevēlaties ieslēgt cepeškrāsni, varat tos pagatavot arī pannā. Vasarā tie ir īpaši labi, ja tiek gatavoti uz ugunskura. Kāda brīnišķīga idille!

Daudzums: mazs cepamais trauks
Laiks : aptuveni 30 min.
Smagums: viegls

  • 500 g redīsu
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 2 tējkarotes šķidrā medus vai kļavu sīrupa
  • 2 tējkarotes sinepju sēklu
  • 2 lielas ķiploka daiviņas
  • 2 citronu šķēles
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Svaigs timiāns, ja nepieciešams

Sagatavošana:

Nomazgājiet redīsus, lielākos sagrieziet uz pusēm un kopā ar šķēlēs sagrieztiem citroniem ievietojiet cepamajā traukā. Viegli iemasējiet redīsus ar eļļu, medu, sinepju sēklām, rīvētu ķiploku, sāli un pipariem.
Cepiet redīsus 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 20-25 minūtes (atkarībā no cepeškrāsns un redīsu lieluma), līdz redīsi joprojām ir nedaudz kraukšķīgi. Ja vēlaties, beigās ieslēdziet cepeškrāsni grila režīmā. Pasniedziet ar svaigu timiānu un baudiet.

Leave a Reply