Receptes, Sāļš

Cepti ziedkāpostu rīsi ar dārzeņiem

Cepti ziedkāpostu rīsi ar dārzeņiem

Cepti rīsi droši vien izklausās pazīstami, bet kā ir ar ziedkāpostu rīsiem? Jā, tas patiešām ir iespējams! Ziedkāposti ir lieliska alternatīva klasiskajiem rīsiem, kas ļauj jūsu ēdienkartē atvēlēt vēl vairāk vietas dārzeņiem ar ārstnieciskām īpašībām!

Ziedkāpostu rīsi lieliski sader ar dažādiem dārzeņiem un garšaugiem, radot lielisku garšu kombināciju. Arī ceptie ziedkāpostu rīsi ir īsts pārsteigums garšas kārpiņām, jo ziedkāpostu ēdienā īsti nav, taču to tekstūra un garša ir lieliska. Turklāt ziedkāposti ir patiesi vērtīgs dārzenis, kas atbalsta mūsu imūnsistēmu un nodrošina organismu ar nepieciešamajiem vitamīniem un minerālvielām. Šajā skaistajā krustziežu auglī ir daudz C, K un B grupas vitamīnu, kā arī pietiekams daudzums augstas kvalitātes olbaltumvielu. Turklāt ziedkāposti, pateicoties omega-3 taukskābju saturam, ir arī ļoti spēcīgs pretiekaisuma līdzeklis!

Daudzums : diviem līdz četriem
Pagatavošanas laiks : 35 minūtes
Smagums: viegls
Tas prasa:

  • 1 vidēja lieluma ziedkāposti
  • 1 tējkarote kokosriekstu eļļas
  • ½ smalki sagriezta sarkanā sīpola
  • 2,5 cm gabaliņš nomizota un smalki sagriezta svaiga ingvera.
  • 3 smalki sagrieztas ķiploku daiviņas
  • 1 liels kubiņos sagriezts burkāns
  • 1 vidēja lieluma pipari, sagriezti kubiņos
  • 2 seleriju kātiņi, sagriezti kubiņos
  • 1 glāze saldētu zirņu
  • 1 tējkarote sezama eļļas (pēc izvēles)
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu amino mērces (pēc izvēles)
  • 1/2 tējkarotes neapstrādāta medus vai kļavu sīrupa.
  • 1 tējkarote jūras sāls
  • sauja smalki sagriezta svaiga koriandra vai timiāna
  • neliela sauja smalki sasmalcinātu mandeļu (pēc izvēles).
  • 2 tējkarotes sezama sēklu
  • 1 laima sula

Kā pagatavot ziedkāpostu rīsus?

Sasmalciniet ziedkāpostus mazākos ziedkāpostos un pārstrādājiet tos virtuves kombainā, līdz ziedkāposti kļūst rīsu graudiņiem līdzīgi. Izspiediet lieko ūdeni no ziedkāpostiem, izmantojot margarīnu, ievietojiet tos bļodā un uz brīdi atlieciet malā. Lielā pannā uzkarsē 1 tējkaroti kokosriekstu eļļas un apcep smalki sagrieztu sīpolu, līdz tas kļūst viegli caurspīdīgs. Vajadzības gadījumā pievienojiet ēdamkaroti ūdens, lai novērstu sīpolu pielipšanu pie pannas. Tad sīpoliem pievienojiet burkānu kubiņus, sasmalcinātu papriku, selerijas kubiņus, ingveru, ķiploku un zirņus un cepiet apmēram piecas līdz septiņas minūtes, līdz dārzeņi sāk mīkstināties. Tad pievieno ziedkāpostu rīsus, sezama eļļu, kokosriekstu mērci, medu vai kļavu sīrupu un jūras sāli. Labi samaisiet un cepiet vēl piecas minūtes, līdz ziedkāposti kļūst mīksti. Pasniedziet ceptus ziedkāpostus ar svaigu koriandru, sasmalcinātām mandelēm, sezama sēklām un laima sulu.

Leave a Reply