Dzērieni un kokteiļi, Receptes

Mājas apstākļos gatavots auzu piens

Bezglutēna auzu piens gatavs vienā mirklī!

Vai esat kādreiz dzēris auzu pienu? Vai vēl vairāk – vai esat to darījis pats? Auzu piens ir lielisks dzēriens, ko pievienot kokteiļiem, putrai vai, kāpēc ne, veselīgiem cepumiem vai pankūkām. Lai gan veikalos nopērkamo augu izcelsmes piena produktu klāsts pastāvīgi paplašinās, to cenas bieži vien ir diezgan augstas. Labā ziņa ir tā, ka mājās pagatavot auzu pienu patiesībā ir ļoti vienkārši, tam nav nepieciešamas īpašas prasmes, tas neprasa daudz laika un ir ļoti lēts! Vai esat gatavs izmēģināt? Apsolām, ka ir vērts izmēģināt, jo papildus iepriekš minētajām priekšrocībām mājās gatavotais auzu piens ir arī bez piedevām, un jūs varat to aromatizēt tieši tā, kā jums patīk. Bet ļaujiet savai iztēlei darboties un pievienojiet kļavu sīrupu, vaniļu, kanēli vai ko citu aizraujošu!

Daudzums : apmēram 1 litrs piena
Pagatavošanas laiks : 5 minūtes
Smagums: viegls
Tas prasa:

  • 1 glāze auzu pārslu bez lipekļa
  • 4 glāzes ledusauksta ūdens
  • jaudīgāks blenderis
  • 1-2 ēdamkarotes kļavu sīrupa (pēc izvēles, aromatizēšanai)
  • šķipsniņa sāls (garšviela, pēc izvēles)
  • marli vai siera sietu (var izmantot arī sietu ar lieliem caurumiem, bet audums ir labāks!).

Kā pagatavot auzu pienu?

Ievietojiet auzu pārslas blenderī kopā ar kļavu sīrupu un ledaini aukstu ūdeni (pārliecinieties, ka izmantojat pēc iespējas aukstāku ūdeni, jo silts ūdens var padarīt pienu “gļotainu”) un apstrādājiet 30 sekundes līdz 1 minūti. Arī ilgstoša apstrāde var padarīt pienu gļotainu! Ja vēlaties, pievelciet droseli.
Uzglabājiet pienu ledusskapī aizvākojamā traukā līdz 5 dienām.

Leave a Reply