Receptes, Sāļš

Cāļa pīrāgu pīrāgs

Garšīgi mājās gatavots aunazirņu pīrāgs ar dārzeņiem

Jauki cepts pīrāgs ir ideāli piemērots tumšam rudens vakaram, vai ne? Lai jūs varētu baudīt veselīgas uzkodas bez glutēna un liekajiem taukiem, mēs dalāmies ar jums ar gardu pilngraudu ķīseļa recepti, kas ir pilna ar dārzeņiem un tikai augu spēka! Gandrīz tikai sajauc un pīrāgs ir gatavs baudīšanai!

Porcijas lielums: 6-8
Pagatavošanas laiks: 60 minūtes (ieskaitot sagatavošanas laiku)
Smagums: viegls
Tas prasa:

  • 360 g svaigu brokoļu ziedkopu
  • 2-3 vidēja lieluma sarkanie sīpoli (smalki sagriezti).
  • 500 g ķiršu tomātu (sagrieztu uz pusēm)
  • 4spl svaigi spiestas citrona sulas
  • 2 tējkarotes jūras sāls vai Himalaju sāls
  • pipari pēc garšas
  • 2 tējkarotes žāvētu garšaugu pēc izvēles (piemēram, oregano, timiāns).
  • 6-8 ķiploka daiviņas
  • 370 g aunazirņu miltu
  • 470 ml ūdens
  • cepeškrāsns trauks un cepamais papīrs

Kā pagatavot aunazirņu pīrāgu pīrāgu pīrāgus?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un sagatavo dārzeņus. Lai to izdarītu, sagrieziet vai sasmalciniet brokoļus mazos ziedos, pārgrieziet ķiršu tomātus uz pusēm, nomizojiet un sasmalciniet sīpolu. Visus dārzeņus izvietojiet uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Pievienojiet nelobītas ķiploku daiviņas (ķiplokus nomizojiet pēc cepšanas!) un ievietojiet šķīvi cepeškrāsnī. Dārzeņus cep 15-20 minūtes. Tad izņemiet dārzeņus no cepeškrāsns un uz brīdi atlieciet malā, lai sagatavotu mīklu. Šim nolūkam blenderī ieberiet ūdeni, aunazirņu miltus, garšvielas, citrona sulu un nomizotus grauzdētus ķiplokus. Izstrādājiet mīklas maisījumu, līdz tas kļūst gluds.

Kā pēdējo soli ceptos dārzeņus no cepšanas paplātes pārceliet uz lielāku bļodu un pārlejiet tos ar mīklas maisījumu. Rūpīgi samaisiet un ielejiet cepamajā traukā. Ievietojiet trauku cepeškrāsnī un cepiet 15-20 minūtes 180 grādu temperatūrā, līdz pīrāgs kļūst zeltaini brūns. Ļaujiet nedaudz atdzist, sagrieziet šķēlēs un baudiet!

PS! Jūs varat pagatavot arī mazus pīrādziņus, ielejot maisījumu smalkmaizītēs!

aunazirņu pīrāgu pīrāgs

Recepšu iedvesmas avots: medicīnas mediji

Leave a Reply