Intersticiāls, Receptes, Sāļš

Avokado majonēze

Krēmveida avokado majonēze

Vai zinājāt, ka avokado tiek uzskatīts par vienu no ideālākajiem pārtikas produktiem pasaulē? Galvenokārt tāpēc, ka avokado satur vairāk nekā 25 būtiskas uzturvielas, tostarp dzelzi, magniju un dažas neaizvietojamās taukskābes. Viens gudrs veids, kā uzlabot salātus ar šo spēcīgo augli, ir izmantot pikantu avokado majonēzi! Tā kā avokado jau satur taukus dabīgā veidā, majonēzei nav nepieciešams pievienot eļļu vai citas taukvielas. Ar avokado vien pietiek! Pievienojiet tikai nedaudz ķiploku un izspiediet skābu citronu, un jums ir ideāla mērce. Ja vēl neesat izmēģinājuši avokado majonēzi, tagad ir īstais laiks!

Daudzums : vidēji 300-350 g majonēzes
Pagatavošanas laiks : 10 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 2 lielāki nogatavojušies avokado (ja izmantojat mazākus avokado, ņemiet 3 gabalus).
  • ½-1 tējkarote Himalaju vai jūras sāls
  • 2 vidēja lieluma ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona vai laima sulas
  • virtuves kombains, blenderis vai blenderis (ļoti svarīgi, lai iegūtu krēmīgu konsistenci!)

Kā pagatavot avokado majonēzi?

Nomizojiet avokado un izņemiet kauliņu. Tad sasmalciniet avokado virtuves kombainā vai bļodā (atkarībā no tā, vai izmantojat virtuves kombainu vai blenderi) un pievienojiet ķiploka daiviņas, sāli un citrona sulu. Strādājiet, līdz tiek iegūta vienmērīga zīdaina tekstūra. Pēc garšas var pievienot citrona sulu vai sāli. Noteikti izmantojiet virtuves kombainu vai blenderi, lai iegūtu zīdainu majonēzei līdzīgu mērci. Ar dakšiņu nevar panākt tādu pašu rezultātu.

Avokado majonēzi pasniedziet ar svaigiem salātiem vai, piemēram, cepeškrāsnī ceptiem kartupeļiem. Ja esat pikantu ēdienu cienītājs, majonēzei varat pievienot arī savu iecienītāko čilli (piemēram, maiga garšas korejiešu čilli pulveri Gochugaru).

Leave a Reply