Magus, Receptes

Sulīgas manioka kēksiņi

Sulīgi ogu smalkmaizītes ar manioka miltiem

Kurš gan nemīlētu jauku, sulīgu smalkmaizīti, vai ne? Bet vai esat kādreiz cepuši vegānu smalkmaizīti bez graudiem? Tas ir pilnīgi netradicionāls veids, kā pagatavot smalkmaizītes, bet tas ir pilnīgi iespējams! Šīs manioka miltu veģetārās smalkmaizītes ir tik sulīgas un gardas, ka jums būs grūti sevi savaldīt. Par laimi, šīs gardās uzkodas ir tik veselīgas, ka, ja apēdat vairāk nekā vienu vienlaicīgi, tas nav nekas nopietns. Vēl labāk ir tas, ka šie smalkmaizītes nesatur ne gramu eļļas! Tajā ir nedaudz cukura, bet, tā kā tas ir veselīgs kokosriekstu cukurs, tas nekaitēs jūsu veselībai. Izmēģiniet, šie sulīgie ogu smalkmaizītes ir lieliski piemēroti gan lieliem, gan maziem gardumiem!

Daudzums: 6-8 smalkmaizītes
Pagatavošanas laiks : 45 minūtes + dzesēšanas laiks
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 90 g manioka miltu
  • 28 g kokosriekstu miltu
  • 3 ēdamkarotes kokosriekstu cukura
  • 1,25 tējkarotes cepamā pulvera
  • 0,25 tējkarotes Himalaju sāls
  • 1 glāze biezeņa banānu vai ābolu biezeņa (apmēram 250 g).
  • 60 ml zāļu piena vai ūdens
  • 1 tējkarote vaniļas (pēc izvēles)
  • 1 glāze melleņu vai upeņu (ja izmantojat saldētas ogas, vispirms ļaujiet tām atkust!)
  • izvēlētās smalkmaizīšu veidnes

Kā pagatavot manioka kēksiņus?

Ielieciet ābolu vai banānu biezeni bļodā un samaisiet ar manioka un kokosriekstu miltiem, garšvielām, augu pienu vai ūdeni un visbeidzot ogām (atkausētām, ja izmantojat saldētas). Mīklu samaisa līdz gludai masai. Tad sadaliet to smalkmaizītēs.

Piemērotas ir gan papīra smalkmaizīšu veidnes, gan cepeškrāsns trauks smalkmaizīšu cepšanai. Katram kēksiņam pievienojiet apmēram 1,5-2 ēdamkarotes maisījuma. Cepiet smalkmaizītes iepriekš iesildītā cepeškrāsnī 160 grādu temperatūrā 30 minūtes. Pirms ēšanas ļaujiet smalkmaizītēm atdzist vismaz 10 minūtes.

Pasniedziet kā desertu vai baudiet kā uzkodu!

Leave a Reply