Medicīniskie mediji, Receptes, Sāļš

Āzijas nūdeļu salāti

Krāsaini dārzeņu un nūdeļu salāti

Kaut kas tiem, kam patīk Āzijas garšas! Šajos pikantajos salātos ir apvienotas stiklainas sēņu pupiņu nūdeles, krāsaini kraukšķīgi dārzeņi un aromātisks mērce, kas piešķir salātiem izsmalcinātu garšu. Salātos nav ne grama glutēna, laktozes, rafinēta cukura vai sojas. Kā jau salātiem pienākas, šo Āzijas stila bļodiņu ir viegli pagatavot, bet tā ir brīnišķīga garša, viegla un vitamīniem bagāta. Izmēģiniet to paši! 😉

Daudzums: vienam līdz diviem
Pagatavošanas laiks : 20 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:
Nūdeles:

  • 120 g vermicelli nūdeļu (piemēram, šīs vai šīs) /vai aizstāt ar svaigām cukini nūdelēm.
  • 1/2 tases smalki sagriezta gurķa
  • 1/2 tases smalki sagrieztu burkānu
  • 1/2 tases smalki sagrieztu sarkano kāpostu
  • 1/2 tases smalki sagrieztu papriku
  • 2 zaļo sīpolu kātiņi, sasmalcināti
  • sauja svaigu piparmētru lapu, sasmalcinātu

Mērcei:

  • 2 ēdamkarotes mārrutku
  • 2-3 ēdamkarotes svaigi spiestas laima sulas
  • ½ tējkarotes jūras sāls (pēc izvēles)
  • 0,5-1 tējkarote smalki sasmalcināta svaiga čilli (pēc garšas var izmantot mazāk vai vairāk).
  • ½ tējkarotes rīvēta svaiga ingvera
  • 1 maza ķiploka daiviņa, sarīvēta

Kā pagatavot nūdeļu salātus?

Vispirms pagatavojiet nūdeles, ievērojot uz iepakojuma norādījumus. Pēc tam noteciniet ūdeni, rūpīgi noskalojiet zem auksta ūdens un atdzesējiet. Kamēr nūdeles atdziest, sagrieziet dārzeņus sloksnēs un sajauciet mērces sastāvdaļas. Pēc tam nūdeles ievietojiet lielā bļodā, pievienojiet sasmalcinātus dārzeņus un pārlejiet ar mērci. Rūpīgi samaisiet un nekavējoties baudiet!

Sākotnējā recepte ir no Medizinimeedium bloga, un jūs varat to izlasīt ŠEIT.

Leave a Reply