Receptes, Sāļš

Dārzeņu sarkano pupiņu čilli

Maigi pikanti sarkano pupiņu čilli pipariņi

Pupiņas ir ideāla un veselīgāka alternatīva gaļai, kas bieži ir klasisko čilli galvenā sastāvdaļa. Sulīgās sarkanās pupiņas ir bagātas ar augu olbaltumvielām un šķiedrvielām, un tās kā cimds iederas čilli. Dārzeņu auzu plācenīši ir ātri un viegli pagatavojami, lieliski piemēroti ģimenes vakara baudīšanai. To var pasniegt kā atsevišķu ēdienu vai ar dažādiem papildinājumiem. Noteikti pamēģiniet, jo šis vienkāršais veģetārais ēdiens var kļūt par jūsu jauno iecienītāko!

Porcijas lielums: trīs līdz četriem čilli mīļotājiem
Pagatavošanas laiks : 35 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 2 iepakojumi sarkano pupiņu pupiņu ~450-500g
  • 80 g sasmalcinātu vai rīvētu burkānu
  • 80 g sasmalcinātu sarkano papriku
  • 1 smalki sagriezts sīpols
  • 4 sasmalcinātas ķiploku daiviņas
  • 75 g tomātu pastas
  • 450 ml ūdens vai dārzeņu buljona
  • 250 g sasmalcinātu tomātu
  • 2 tējkarotes maltu garšvielu
  • 1 tējkarote maltas kūpinātas paprikas
  • 1 tējkarote žāvēta oregano
  • 1 ēdamkarote čilli pulvera (ja neesat liels garšvielu fans, pievienojiet nedaudz mazāk).
  • 1 ēd.k. kokosriekstu aminosu kokosriekstu mērce (piemēram, šī) (pēc izvēles)
  • jūras sāls (pēc garšas)
  • 1 ēdamkarote svaigi spiestas laima sulas
  • svaigs koriandrs (pasniegšanai)

Kā pagatavot oa čilli?

Novietojiet katlu uz uguns, uzlejiet uz dibena nedaudz ūdens un pievienojiet sīpolu. Sīpolus vāriet katla apakšdaļā 3-5 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Tad sīpoliem pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus, sasmalcinātu burkānu un papriku. Vāra vēl 3-5 minūtes, tad pievieno sasmalcinātus tomātus, tomātu pastu, sarkanās pupiņas, ūdeni vai dārzeņu buljonu (sākotnēji pievieno apmēram pusi no daudzuma un pēc vajadzības pievieno vairāk šķidruma) un garšvielas.

Uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai, tad uz lēnas uguns vāra vēl 15-20 minūtes, līdz burkāni kļūst mīksti un šķidruma daudzums ir samazinājies. Pasniedziet ar laima sulu un svaigu koriandru.

Leave a Reply