Medicīniskie mediji, Receptes, Sāļš, Veselība

Baltā ziedkāpostu mērce

Ziedkāpostu mērce – klasiska balta mērce, kas pagatavota no ziedkāpostiem.

Vai zinājāt, ka ziedkāpostos ir ārkārtīgi daudz vitamīnu un ka tajos ir arī pretvēža savienojumi? Taču ziedkāposti ir ne tikai augsti uzturvērtīgi, bet arī patiesi daudzpusīgi dārzeņi, kas piedāvā aizraujošus eksperimentus virtuvē. Pateicoties maigajai garšai, ziedkāposti ir tik labi piemēroti gan pikantiem, gan saldiem ēdieniem, ka bieži vien ir grūti pamanīt, ka ziedkāposti vispār ir sastopami. Tā tas ir arī ar šo garšīgo mērci, kuras receptē mēs ar jums dalīsimies. Tā ir klasiskās balto miltu mērces veselīgā versija, ko atceraties no bērnības vai varbūt pat no maltītes. Viegli pagatavojama, patiešām garšīga un mājīga, šī mērce ir garantēta!

Daudzums : 3-4 mērču cienītāji
Pagatavošanas laiks : 25 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 350 g ziedkāpostu ziedkāpostu ziedkāpostu ziedkāpostu (apmēram puse lielāka ziedkāposta)
  • ½ sīpola (sasmalcināta)
  • 2 sasmalcinātas ķiploku daiviņas
  • 120 ml nesaldināta mandeļu piena (vai kokosriekstu piena, ja vēlaties krēmīgāku mērci).
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1 tējkarote jūras sāls
  • ¼ tējkarotes maltu melno piparu
  • garšaugi pēc izvēles, piemēram, pētersīļi (pēc izvēles).
  • virtuves kombains vai blenderis

Kā pagatavot mērci?

Ziepkāpostu ziedkāpostu ziedlapiņas tvaicējiet 10-15 minūtes vai, ja nepieciešams, ilgāk, līdz ziedkāposti kļūst mīksti. Atstājiet malā, lai atdzistu. Tad apcep sīpolu pannā bez eļļas. Ja nepieciešams, pievienojiet nedaudz ūdens. Kad sīpols kļuvis caurspīdīgs, pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus un karsējiet vēl 2-3 minūtes. Noslēgumā tvaicētos ziedkāpostus ievietojiet virtuves kombainā vai blenderī kopā ar apbrūninātiem sīpoliem un ķiplokiem, citrona sulu, mandeļu vai kokosriekstu pienu un garšvielām un sablenderējiet līdz gludai mērcei. Pasniedziet kopā ar kartupeļiem vai baudiet ar iecienītākajiem makaroniem bez glutēna.

Receptes pamatā ir oriģinālā recepte no Medizinimeedium, kuru var atrast šeit.

Leave a Reply