Mutē kūstošs čagas cepums ar aveņu saldējumu
Vai esat kādreiz gatavojuši chaga brownie? Tas ir organismu uzmundrinošs un garšas kārpiņas uzmundrinošs un garšas kārpiņām garšīgs ēdiens! Tas ir leģendārais oa-brownie, bet kakao ir aizstāts ar dziedinošo čagu! Čaga piešķir brūnijam patīkamu šokolādes garšu un bagātina to ar ārstnieciskām īpašībām. Chaga brownie ir ideāls veselīgs amuse bouche pie tējas tases vēsākā rudens laikā, un tas iepriecinās gan lielus, gan mazus kārumniekus. Tāpat arī čagas kvadrātiņi ir lieliski piemēroti novietošanai uz galda. Izmēģiniet to paši!
Daudzums : 6-9 kvadrātiņi
Pagatavošanas laiks : 60 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:
Par cepumu:
- 2 paciņas balto pupiņu (460 g)
- 100 g auzu pārslu bez lipekļa
- 3 tējkarotes čagata (piemēram, Vimergy )
- 120 ml nesaldināta mandeļu piena
- 50 g kokosriekstu eļļas
- 120 g kļavu sīrupa
- 60 g saldā riekstu sviesta (bez piedevām)
- šķipsniņa sāls
Saldējumam:
- 3 vidēja lieluma saldēti banāni
- 2 saujas saldētu aveņu
- medus vai kļavu sīrups (pēc izvēles, pievieno pēc garšas).
Kā pagatavot cepumus?
Noskalojiet pupiņas. Tad visas sastāvdaļas ievietojiet virtuves kombainā un apstrādājiet līdz viendabīgai masai. Ielejiet maisījumu 20-22 cm apaļā kūkas formā vai 20 cm kvadrātveida cepamajā traukā. Cepiet cepumus 180 grādu temperatūrā apmēram 45 minūtes. Pirms griešanas ļaujiet atdzist. Pasniedziet ar aveņu saldējumu.
Lai pagatavotu sald ējumu, pārstrādājiet saldētus banānus, saldētas avenes un medu vai kļavu sīrupu virtuves kombainā līdz krēmveida konsistencei.
PS! Braunīšu krāsa ir atkarīga no čagas maluma – jo smalkāks pulveris, jo tumšāks būs brūnijs. Ja vēlaties pagatavot cepumu, izmantojiet pēc iespējas smalkāku čagas pulveri, piemēram, Vimergy pulveri.