Mīksta, sulīga un tieši tik daudz salda – tāda ir īsta banānu maize! Saldumu piešķir nogatavojušies banāni un karamelizēts kokosriekstu cukurs, ko papildina pikants aveņu sīrups. Šī sulīgā banānu maize ir lieliski piemērota kā saldas brokastis, uzkodas vai deserts gan maziem, gan lieliem! 😉
Daudzums: 4-6 saldie mīļotāji
Pagatavošanas laiks: 15 minūtes + 45 minūtes cepeškrāsnī.
Smagums: viegls
Kas jums ir nepieciešams?
- 3 vidēja lieluma nogatavojušies banāni (jo nogatavojušies, jo labāk!)
- 120 ml mandeļu piena vai ūdens
- 3 ēdamkarotes kokosriekstu cukura
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- ¼ tējkarotes cepamās sodas
- ¼ tējkarotes sāls
- ¼ tējkarotes kanēļa
- 225 g auzu miltu bez lipekļa
- 1-2 saujas (sasmalcinātu) aveņu.
Kā pagatavot vegānu banānu maizi?
Vispirms uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Pēc tam nomizo un saberž banānus. Var izmantot dakšiņu, blenderi vai virtuves kombainu. Citā bļodā samaisiet miltus un garšvielas. Rūpīgi samaisiet un tad pievienojiet miltu maisījumu saberztiem banāniem. Pievienojiet mandeļu pienu un rūpīgi samaisiet. Izklājiet ar cepamo papīru izvēlētu cepamo kārbu (piemēram, ļoti labi der maizes vai cepumu forma) un ielejiet tajā mīklu. Tad pārkaisiet ar avenēm (veselām vai sasmalcinātām) un izklājiet. Ielieciet banānu maizi cepeškrāsnī un cepiet 180 grādu temperatūrā 45 minūtes, līdz tā kļūst zeltaini brūna un kraukšķīga. Ļaujiet nedaudz atdzist un baudiet!