Magus, Receptes

Banānu cepums ar mandelēm un kokosriekstu

Mutē kūstošs banānu cepums ar kokosriekstu

Šis mutē kūstošais banānu cepums iepriecinās pat visizvēlīgāko saldummīļu sirdi. Mīkstās mandeles, kraukšķīgais kokosrieksts un krēmīgais banāns iederas cepumā kā cimds. Garša ir tik grezna, ka tas liek aizdomāties, vai tā ir veselīga uzkoda! Tomēr mēs varam droši apgalvot, ka šajā banānu cepumā neatradīsiet nekādas neveselīgas sastāvdaļas – tajā nav pat pievienotā cukura, un visu saldumu nodrošina nogatavojušies banāni. Lai jūs varētu palutināt savas garšas kārpiņas ar šo garšīgo konditorejas izstrādājumu, mēs dalāmies ar jums ar recepti.

Daudzums : aptuveni 8-10 šķēles
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes + gatavošanas un atdzesēšanas laiks
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 500 g banānu biezeņa, kas pagatavots no nogatavinātiem banāniem.
  • 180 g kokosriekstu pārslu (kokosriekstu pārslas ir obligāta prasība, kokosriekstu milti šeit nav piemēroti).
  • 196 g mandeļu miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote kanēļa
  • biskvīta vai klaipa forma (receptē izmantotā silikona forma 22,5 x 12,5).

Kā pagatavot banānu cepumus?

Saplūc nogatavojušos banānus ar putukrāsni, blenderi vai virtuves kombainu un ielej lielā bļodā. Mazākā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas un pēc tam maisījumu iemaisa banānu biezeni. Rūpīgi samaisiet mīklu, līdz tā kļūst gluda, pēc tam sadaliet mīļā cepumu vai klaipa formā un ievietojiet cepeškrāsnī cepšanai. Cepiet banānu cepumu 180 grādos 30-35 minūtes, līdz cepums kļūst zeltaini brūns.

PS. Lai izvairītos no pārmērīgas drupināšanas, pārliecinieties, ka cepums ir pilnībā atdzisis, pirms to pārgriežat, lai izvairītos no pārmērīgas drupināšanas. Tā lieliski garšo arī pēc tam, kad ir atstāta ledusskapī.

Leave a Reply