Receptes, Sāļš

Salāti

Garda un kraukšķīga gaileņu pica ar indiešu riekstu sieru

Kāda gan ir gaileņu sezona bez kārtīga gaileņu pīrāga? Šī pica garšo gluži kā “īstā”, taču tā ir 100% pilngraudu, bez graudaugiem un nesatur raugu. Tomēr picā ir pat “siers”, un viss garšu sajaukums ir burtiski garšīgs! Jums vairs nav jājūtas nožēlojami filmu vakaros, kad citi uzkodas – pagatavojiet sev veselīgu picu un pasniedziet to saviem draugiem!

Daudzums : diviem
Pagatavošanas laiks : 45 minūtes
Smagums: viegls

Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:
Picas pamatnei:

  • 500 g tvaicētu un atdzesētu kartupeļu
  • 80 g kartupeļu cietes
  • jūras sāls (pēc garšas)

Papildinājumiem:

  • 1 tējkarote žāvētu garšaugu maisījuma
  • jūras sāls (pēc garšas)
  • 100 g koncentrētas tomātu pastas
  • 50 g Indijas riekstu
  • 3-4 ēdamkarotes ūdens
  • ½ citrona sulas
  • ½ tējkarotes sīpolu un ķiploku pulvera
  • sauja svaiga bazilika
  • 120 g ķiršu tomātu
  • 30 g sīpolu
  • 200 g svaigu gaileņu
  • 1 tējkarote kļavu sīrupa vai kokosriekstu cukura

Kā pagatavot gaileņu picu?

Sagatavot apakšu:

Vispirms uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un sagatavo picas pamatni. Lai to izdarītu, iepriekš tvaicētus kartupeļus saberziet ar kartupeļu maļamo mašīnu vai dakšiņu un iemaisiet kartupeļu cieti. Mīciet mīklu ar rokām, līdz izveidojas stabila mīklas bumba. Tad mīklas bumbiņu novietojiet uz cepamā papīra izklāta cepamā paplātes un izveidojiet picas pamatni aptuveni 0,5-1 cm biezu (ja vēlaties, no viena un tā paša daudzuma varat pagatavot vairākas mazas picas). Cepiet picas pamatni 180 grādu temperatūrā 30-35 minūtes, līdz tās virsma kļūst zeltaina. Kamēr gatavojas picas pamatne, sagatavojiet virskārtas.

Lai pagatavotu tomātu mērci:

Mazākā bļodiņā sajauc 100 g koncentrētas tomātu pastas ar kokosriekstu cukuru vai kļavu sīrupu, žāvētiem garšaugiem pēc izvēles un jūras sāli.

Indijas riekstu “siera” pagatavošana:

Ieberiet riekstus blenderī, pievienojiet pusi citrona sulas, 3-4 ēdamkarotes ūdens, jūras sāli, sīpolu un ķiploku pulveri un sablenderējiet līdz viendabīgai masai.

Lai pagatavotu pārējo pildījumu:

Sīpolu sasmalciniet, ķiršu tomātus pārgrieziet uz pusēm un gailenes apcepiet pannā (bez eļļas).

Kad pamatne ir gatava, vispirms uz tās apakšas uzsmērē tomātu mērci. Pēc tam uzliek “siera” kārtu, tomātu šķēlītes, sasmalcinātu sīpolu un ceptas gailenes. Ja nepieciešams, pārkaisa ar garšaugiem. Cepiet picu vēl 10 minūtes 180 grādu temperatūrā. Tad ļaujiet picai nedaudz atdzist, pasniedziet ar svaigu baziliku un baudiet!

Leave a Reply