Medicīniskie mediji, Receptes, Sāļš

Bezglutēna vegāns gnocchid

Vai esat kartupeļu cienītājs, bet tikmēr ilgojaties pēc pārmaiņām no ierastajiem ceptajiem un vārītajiem kartupeļiem? Mums ir jums piemērots risinājums! Mēs gatavojamies dalīties ar jums ar recepti, kas ir mazliet īpašāka, ar kartupeļiem galvenajā lomā, bet joprojām pilna pārsteigumu. Bezglutēna vegāniskie klimpas – jā, tie pastāv! Tagad jūs varat izbaudīt itāļu garšas 100% bez grēka, bez olām un glutēna, un vēl labāk – ar vienkāršām pūlēm, jo pagatavot klimpas ir pavisam vienkārši! Turklāt tie izskatās tik skaisti, ideāli piemēroti ballīšu galdam. Izmēģiniet to paši! 😉

Daudzums : četri līdz seši
Pagatavošanas laiks : apmēram 45 minūtes
Smagums: viegls
Tas prasa:

Kā pagatavot vegāniskus klimpas?

Nomazgājiet un nomizojiet kartupeļus, sagrieziet kubiņos un tvaicējiet katlā, līdz tie kļūst mīksti. Atstāj atdzist. Tad kartupeļus saberziet ar kartupeļu maļamo mašīnu (nelietojiet virtuves kombainu, blenderi vai blenderi!) un kartupeļu biezenim pievienojiet tapiokas cieti un aunazirņu miltus un mīciet ar rokām, līdz maisījums vairs nelīp pie pirkstiem un iegūstiet plastisku mīklu. Ja nepieciešams, mīcīšanas laikā pievienojiet aunazirņu miltus. Kad mīkla ir gatava, sadaliet to mazākos gabaliņos (piemēram, plaukstā ietilpīgās bumbiņās), lai tos būtu vieglāk izrullēt. Pirms mīklas bumbiņu rullēšanas pārkaisa ar nedaudz tapiokas cietes un pārklāj rullēšanas virsmu ar plānu cietes kārtiņu. Tad ar rokām katru mīklas gabaliņu izrullē “desiņā”, kas ir aptuveni pirksta lielumā, un sagriež apmēram 2,5 cm biezos gabaliņos. No katra gabaliņa izveidojiet kliņģeri. Ja vēlaties, ar dakšiņu uz katras klimpas uzzīmējiet svītras dekorēšanai. Lai izvairītos no klimpas salipšanas, gnoči līdz pagatavošanai tiek turēti vienā slānī uz miltiem paberzētas pamatnes. Kad klimpas ir gatavas, uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un pievieno nedaudz sāls. Sālītā ūdenī pa porcijām vāriet gnoči (nelieciet visu uzreiz) 2-4 minūtes, līdz tie paceļas virspusē. Ja vēlaties kraukšķīgus klimpas, pēc vārīšanas tos varat apcept pannā. Pasniedziet ar jebko, kas jums garšo, un baudiet!

Ja vēlaties, gnoči var arī sasaldēt.

Leave a Reply