Receptes, Sāļš

Hasselback kartupeļi ar rozmarīnu

Kraukšķīgi hasselback kartupeļi ar rozmarīnu

Pārsteidziet savu ģimeni un draugus ar garšīgi kraukšķīgiem un garšaugiem sasmalcinātiem hasselback kartupeļiem! Sākotnēji tas ir zviedru ēdiens, kas tagad ir kļuvis slavens visā pasaulē. Hasselback kartupeļi ir īpaši, jo to pagatavošanas veids padara tos īpaši kraukšķīgus no ārpuses, bet mīkstus un garšaugiem bagātus no iekšpuses. Receptē ir eļļa, bet tikai nedaudz – tās vajag tikai tik daudz, lai kartupeļi būtu kraukšķīgi!

Daudzums: četriem
Pagatavošanas laiks : 60 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 1 kg kartupeļu pēc jūsu izvēles
  • ½ ēdamk olīveļļas vai kokosriekstu eļļas
  • 3 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
  • 1 ēdamkarote svaiga vai ½ ēdamkarotes žāvēta rozmarīna
  • jūras sāls un maltie pipari (pēc garšas)

Kā pagatavot hasselback kartupeļus?

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un izklāj cepamo papīru. Pēc tam nomazgājiet un nomizojiet kartupeļus, ja nepieciešams, un ar asu nazi iegrieziet kartupeļos iegriezumus pēc iespējas tuvāk viens otram, neaizšķeļot apakšdaļu. Mazākā bļodiņā sajauciet eļļu, sasmalcinātus ķiplokus, sasmalcinātu vai kaltētu rozmarīnu, sāli un piparus un maigi apsmērējiet kartupeļus ar eļļas un garšvielu maisījumu (ieberiet garšvielas šķēlēs, lai viss kartupelis būtu labi garšvielām piesātināts). Ielieciet kartupeļus cepeškrāsnī cept. Cepiet kartupeļus, līdz tie, pieskaroties ar dakšiņu, kļūst mīksti un zeltaini brūnā krāsā – apmēram 30-40 minūtes atkarībā no kartupeļu lieluma. Ja vēlaties, dekorējiet ar svaigiem rozmarīna zariņiem un pasniedziet pēc vēlēšanās.

Leave a Reply