Intersticiāls, Receptes, Sāļš

Kāpostu kraukšķi

Lapkāpostu kraukšķi (kāpostu kraukšķi) ir patiešām jautrs veids, kā nosvinēt šo brīnišķīgo zaļo dārzeni. Nav vietas, kur šie kraukšķi nebūtu ideāli piemēroti – kraukšķēšanai, uzkodām, dzimšanas dienas galdam, piknikam, braucieniem ar auto vai pat zupu, salātu u. c. papildināšanai.

Tā ir arī laba uzkoda, ko var garšot pēc garastāvokļa. Piemēram, izmēģiniet jūras aļģu pārslas, garšvielu sāļus, sezama sēklas, čipotle vai kajēnas piparus un atrodiet sev tīkamāko.

Daudzums: 1 cepamais trauks
Laiks: 15 minūtes
Smagums: viegls

  • 150 g kāpostu (bez kātiņiem)
  • 0,5 ēd.k olīveļļas
  • 1 tējkarote maltu ķiploku (pēc izvēles)
  • 1-2 tējkarotes čilli pārslu vai malta čilli (pēc izvēles).
  • Sāls pēc garšas

Kā pagatavot kāpostu čipsus?

Ir svarīgi, lai kāposti būtu pilnīgi sausi. Tāpēc to iepriekš nomazgājiet vai ļoti rūpīgi nosusiniet. Atplēst lapas no kātiņa. (Kātiņus var izmantot, piemēram, zupās, kokteiļos vai sautējumos. Ja kāpostu kātiņus iemērc karstā ūdenī ar ingveru, medu un citrona sulu, iegūst brīnišķīgu dziedinošu dzērienu, kas palīdz novērst miglainu domāšanu).
Izkaisiet kāpostu lapas uz cepšanas paplātes, pārkaisa ar eļļu, sāli, maltu ķiploku un čilli.

Var iztikt arī bez eļļas, taču eļļa palīdz sālim un garšvielām labāk pieķerties kāpostiem. Vēl viena iespēja ir eļļas vietā izmantot svaigus ķiplokus, kas spiesti ķiploku presē, kas arī palīdz saglabāt aromātu.

Labi samaisiet visas garšas, ievietojiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cepiet 140 grādu temperatūrā apmēram 7-10 minūtes (atkarībā no cepeškrāsns).

Svarīgi, lai kāpostu lapas neapbrūnētu, tāpēc pieskatiet, vai tās nav sausas un nekļūst rūgtas. Ļaujiet čipsiem pilnībā atdzist un kraukšķēties, tad pasniedziet un baudiet!

Leave a Reply