Receptes, Sāļš

Tvaicēti kartupeļi ar ceptiem dārzeņiem

Tvaicēti kartupeļi ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

Cilvēki bieži vien ir piesardzīgi pret kartupeļiem, baidoties, ka tie izraisīs svara pieaugumu vai nelabvēlīgi ietekmēs veselību dažādu veselības problēmu gadījumā. Patiesībā tā nemaz nav taisnība – kartupeļi, īpaši tvaicēti kartupeļi, ir viens no spēcīgākajiem pārtikas produktiem ar dziednieciskām īpašībām, ko noteikti varētu ēst vairāk. Kartupeļi kopumā – gan iekšpusē, gan ārpusē – ir ļoti labvēlīgi veselībai, jo ir bagāti ar mikroelementiem un vitamīniem, kā arī neaizvietojamo aminoskābi lizīnu. Kartupeļi ir arī lielisks līdzeklis pret dažādām hroniskām slimībām, nomierina nervus un gremošanas traktu, kā arī cīnās ar vīrusiem. Turklāt kartupeļi ir patiešām garšīgi un daudzpusīgi. Atkal jums ir minimālistiska, bet garšīga kartupeļu recepte, kas apvieno tvaicētus kartupeļus ar gardiem ceptiem dārzeņiem!

Daudzums : diviem
Pagatavošanas laiks : 35 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 600 g kartupeļu pēc jūsu izvēles
  • 215 g cukini (puse mazas)
  • 150 g burkānu (2-3 vidēji lieli)
  • 70 g sarkano sīpolu (1 vidēja lieluma)
  • ½ tējkarotes jūras sāls (vai pievienojiet pēc garšas)
  • ¼ tējkarotes čilli pulvera (vai pievienojiet pēc garšas)
  • 1 tējkarote žāvēta oregano (vai pievienojiet pēc garšas)
  • svaigas dilles (neliela sauja)

Kartupeļu vārīšana tvaikā un dārzeņu cepšana

Nomazgājiet, nomizojiet un sagrieziet kartupeļus, ja nepieciešams, un novietojiet tos uz uguns ar tvaicētāju. Kamēr kartupeļi gatavojas, sagatavojiet dārzeņus. Lai to izdarītu, nomazgājiet un sasmalciniet papriku, kabačus, burkānus un sīpolus. Garšojiet ar čilli, raudeni un jūras sāli un izklājiet uz cepamā paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Dārzeņus 15 minūtes cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā. Kad kartupeļi ir gatavi, pārkaisiet tos ar nedaudz jūras sāls un smalki sagrieztām svaigām dillēm. Viegli samaisiet un pasniedziet ar ceptiem dārzeņiem. Izbaudiet silti!

Leave a Reply