Receptes, Sāļš

Pašgatavota pilngraudu boršču zupa ar Indijas riekstu skābo krējumu

Dārzeņu boršču zupa ar Indijas riekstu krēmu

Kas var būt labāks par atsvaidzinošu bļodu mājās gatavotu boršču? Pilngraudu, dārzeņiem bagāts un indiešu riekstu borščs ar skābo krējumu! Patiešām! Boršču zupa ar dārzeņiem, bez gaļas un eļļas ir viens no gardākajiem izgudrojumiem, un Indijas riekstu “skābais krējums” ir kā glazūra uz tortes. Garšīga kombinācija, kas liks jūsu mēlei nokrist! To var pagatavot ātri un burvīgi, un tas lieliski garšo nākamajā un pat vēl nākamajā dienā. Tātad, ja esat zupas cienītājs un jums patīk arī bietes, šo pilngraudu boršču noteikti ir vērts izmēģināt! Kad sākat gatavot zupu, neaizmirstiet par skābo krējumu! Agri sagādājiet Indijas riekstus, jo zupa īpaši labi garšo kopā ar dārzeņu skābo krējumu, kas pagatavots no riekstiem! 😉

Daudzums: 3-4 zupas cienītāji
Pagatavošanas laiks : 45 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:
Zupai:

  • 450 g svaigu balto kāpostu (sagrieztu sloksnēs)
  • 450 g neapstrādātu, maigu sarkano biešu (nomizotu).
  • 1 liels sīpols (smalki sagriezts)
  • 225 g burkānu (rīvētu)
  • 4 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
  • 385 g kartupeļu (sagrieztu mazos kubiņos)
  • 1,2 litri dārzeņu buljona vai ūdens pēc garšas
  • 1 lauru lapa
  • 1-2 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas
  • 1-2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • jūras sāls (pēc garšas)
  • 2-3 ēdamkarotes svaigu garšaugu (sasmalcinātu, lai pasniegtu).

Skābiem ziediem:

  • 125 g Indijas riekstu
  • 110 ml ūdens
  • 2-3 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas
  • jūras sāls (pēc izvēles)

Kā pagatavot boršču?

Uzkarsē katlu un pievieno bioloģiski audzētās bietes, burkānus un sīpolus. Vāra, līdz dārzeņi sāk mīkstināties (apmēram 8-10 minūtes). Vajadzības gadījumā pievienojiet nedaudz ūdens, lai dārzeņi nepieliptu pie katla dibena. Tad pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus, kāpostus un kartupeļu kubiņus. Vāra, līdz sajūt ķiploku smaržu.

Tad ielejiet buljonu vai ūdeni un pievienojiet lauru lapu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samaziniet karstumu. Ļaujiet zupai vārīties 20-25 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti. Ja vēlaties šķidrāku zupu, pievienojiet vairāk buljona.

Noņemiet katlu no uguns, samaisiet citrona sulu, kļavu sīrupu un jūras sāli. Aromatizējiet pēc vēlēšanās, lai galarezultāts būtu viegli saldskābens.

Pasniedziet zupu ar indiešu riekstu skābo krējumu un zaļumiem. Izbaudiet!

Leave a Reply