Receptes, Sāļš

Ziedkāpostu rīsi ar aunazirņu un kokosriekstu biezpienu

Ziedkāpostu rīsi ar aunazirņu nūdelēm

Ziedkāpostu rīsi ir lielisks aizstājējs, ja meklējat graudaugu aizstājēju. Tam ir ļoti maiga, neitrāla garša, un tas ir lielisks papildinājums visdažādākajām mērcēm. Tas lieliski garšo arī neapstrādāts vai cepts un ir gatavs vienā mirklī. Šādā veidā jūs varat bagātināt savu uzturu ar vēl vienu dārzeni tā, ka no pirmā acu uzmetiena nemanīsiet, ka rīsu vietā ir ziedkāposti. Izmēģiniet ziedkāpostu rīsus, piemēram, ar barojošu kokosriekstu kariju, ar kura recepti mēs ar jums pēc brīža dalīsimies!

Daudzums : diviem
Pagatavošanas laiks : 30 minūtes
Nopietnība: vidēja
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • viena vidēja lieluma svaiga ziedkāposta galva
  • 230 g iepriekš vārītu vai konservētu aunazirņu
  • 200 ml vājpiena kokosriekstu piena (18% tauku saturs)
  • 3 ēdamkarotes sasmalcinātu tomātu
  • 200 g svaigu tomātu kubiņu
  • 1 vidēji liels sīpols
  • 1 kaļķis
  • 2-3 ēdamkarotes ūdens (eļļas vietā)
  • 1 tējkarote karija pulvera
  • ½ tējkarotes maltu garšvielu
  • malti melnie pipari (pēc garšas)
  • jūras sāls (pēc garšas)

Kā pagatavot ziedkāpostu rīsus un kariju?

Vispirms pagatavojiet ziedkāpostu rīsus. Lai to izdarītu, nomazgājiet un sasmalciniet ziedkāpostus ziedkāpostos. Tad ievietojiet ziedus virtuves kombainā un sablenderējiet līdz smalkai, rīsiem līdzīgai masai. Ja jums nav virtuves kombaina, varat izmantot arī rīvētāju. Tad pagatavojiet kariju. Lai to pagatavotu, vispirms pannā uzsildiet ūdeni un karstā pannā pievienojiet smalki sagrieztu sīpolu. Sautējiet sīpolus 3-4 minūtes. Tad pievienojiet karija pulveri un maltas garšvielas. Vāra vēl dažas minūtes. Visbeidzot pievienojiet aunazirņus, kokosriekstu pienu, sasmalcinātus tomātus un svaigu tomātu kubiņus. Atstāj uz lēnas uguns vārīties vēl 6-7 minūtes, pievieno sāli un piparus un izspied laima sulu. Pasniedziet ar kraukšķīgiem ziedkāpostu rīsiem.

P.S. Tā kā karijs pats par sevi ir ļoti aromātisks, ar to lieliski sader zemes ziedu kāpostu rīsi. Tomēr, ja vēlaties garšīgākus “rīsus”, varat arī viegli pagatavot ziedkāpostu rīsus pannā ar izvēlētām garšvielām.

Leave a Reply