Magus, Medicīniskie mediji, Receptes

Dzērveņu mērce

Ziemassvētku dzērveņu mērce ar apelsīnu piedevu

Saldā un pikantā dzērveņu mērce ir lielisks papildinājums Ziemassvētku galdam! Tomēr, lai jūs varētu veselīgi baudīt šo brīnišķīgo mērci pie svētku galda, mēs dalāmies ar jums Medical Media dzērveņu-apelsīnu mērces recepti, kurā ir tikai viss, kas ir noderīgs! Šajā dzērveņu mērcē nav ne grama rafinēta cukura, aromatizētāju vai citu nevajadzīgu sastāvdaļu – tikai vitamīniem bagātas ogas, sulīgs apelsīns, Ziemassvētku garšvielas un dabīgs kļavu sīrups. Turklāt to ir viegli pagatavot, un tas neprasa stundām ilgi darboties pie plīts! Nemaz nerunājot par nepārspējamo dzērveņu-apelsīnu garšas kombināciju, kas šo nepārspējamo mērci padara patiesi īpašu!

Daudzums: aptuveni 350 g mērces
Pagatavošanas laiks : 25-30 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 300 g dzērvenes (svaigas vai saldētas)
  • 1 apelsīna miziņa un sula
  • 80 g kļavu sīrupa (pēc vajadzības vairāk)
  • 1/4 tējkarotes maltu krustnagliņu
  • 2 kanēļa standziņas
  • mazāks katls, katliņš vai panna

Kā pagatavot dzērveņu mērci?

Ievietojiet dzērvenes katliņā kopā ar apelsīnu sulu un rīvētu miziņu un pārkaisiet ar garšvielām (kanēļa standziņas, kļavu sīrupu un maltas krustnagliņas). Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina siltumu un uz lēnas uguns vāra uz lēnas uguns vēl 15-20 minūtes, līdz dzērvenes sāk sadalīties un veidojas ievārījumam līdzīga mērce. Kad mērce iegūst pareizo konsistenci, noņemiet to no karstuma un pārlejiet bļodā, lai atdzistu. Pasniedziet ar jebko, kas jums garšo. Mērce labi uzglabāsies hermētiskā traukā ledusskapī 3-4 dienas.

Sākotnējā recepte nāk no No Medical Media bloga.

Leave a Reply