Receptes, Sāļš

Norvičas desas

Zāļu Norvičas desiņas, kas garšo kā īstas Ziemassvētku desiņas

Asinskābes jau sen ir tradicionāls svētku ēdiens Ziemassvētku ēdienkartē. Klasiskajās asinsdesās ir daudz tauku, tās ir dzīvnieku izcelsmes un miežu putraimu dēļ satur arī lipekli. Bet ko tad, ja šogad jūs izvēlētos nedaudz citādu pieeju un pagatavotu pildījumu un desas bez dzīvnieku taukiem, kas garšos tikpat labi kā oriģinālās – vai esat gatavi izmēģināt?

To pagatavošana aizņem nedaudz laika, taču nav sarežģīta. Viss, kas jums nepieciešams, ir nedaudz neapstrādātas rātūlijas vai sorgo, jodu saturošas nori lapas, melnās pupiņas, pāris sīpolu, dažādas garšvielas un neliela piepūle. Gardie norivorsti ir lieliski piemēroti svētku galdam vai baudīšanai jebkurā citā laikā.

Daudzums : vidēji 10-12 desas
Pagatavošanas laiks : 60 minūtes
Nopietnība: vidēja
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 10-12 Norvēģijas lapu
  • 550 g konservētu melno pupiņu (ja vēlaties, varat tās pagatavot paši).
  • 200 g neapstrādāta zobakmens (ja vēlaties, varat aizstāt ar sorgo nūjiņām).
  • 3 tējkarotes Himalaju sāls
  • malti melnie pipari (pēc garšas)
  • 2 tējkarotes majorāna
  • 1 tējkarote malta muskatrieksta
  • šķipsniņa rozmarīna
  • 4spl toortatrajahu
  • 2-3 vidēja lieluma sīpoli
  • 4spl olīveļļas vai ūdens (cepšanai, ja vēlaties gatavot bez taukiem, eļļu aizstāt ar ūdeni).

Kā pagatavot Norvičas desas?

Vispirms izvāriet neapstrādātus griķus. Pārliecinieties, ka griķi nav izvārījušies līdz putrai, jo svarīga ir konsistence. Kamēr griķi vārās, pagatavojiet sīpolu maisījumu. Lai to izdarītu, pannā uzkarsējiet 4 ēdamkarotes eļļas vai ūdens, nomizojiet un sagrieziet sīpolu. Uzkarsējiet sīpolus pannā, līdz tie kļūst nedaudz caurspīdīgi. Tad sīpolu maisījumam pievienojiet majorānu, muskatriekstu, sāli un rozmarīnu. Labi samaisiet un atlieciet malā. Pēc tam noskalojiet un nosusiniet pupiņas bļodā (ja izmantojat konservētas pupiņas) un sasmalciniet tās starp pirkstiem.

Neizmantojiet virtuves kombainu, lai sasmalcinātu, jo tas maisījumu padarīs par biezeni, un rezultāts var nebūt tik labs. Kad pupiņas ir saberztas, pievienojiet garšvielām bagātināto sīpolu maisījumu un 4 ēdamkarotes neapstrādātu kartupeļu miltu. Ja pa to laiku ir vārīti arī griķi, noskalojiet tos vēsā ūdenī, nosusiniet un pievienojiet pupiņu un sīpolu maisījumam. Labi samaisiet, līdz izveidojas labi sajaukts, aromātisks pildījums. Pildījumam vajadzētu būt ļoti garšīgam, jo vārīšanas laikā tā garša kļūst daudz maigāka. Kad pildījums ir ieguvis vajadzīgo konsistenci, ir pienācis laiks veidot no tā desiņas. Lai to izdarītu, paņemiet 1-2 ēdamkarotes pildījuma, starp pirkstiem izveidojiet no tā desas formas gabaliņu un ievietojiet to lapas vidū.

Ar pirkstiem nedaudz samitriniet nūdeļu loksnes malas, lai tās labāk saliptu kopā, un pārvelciet malas pāri desas centram. Sagrieziet un novietojiet uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Atkārtojiet, līdz ir vairāk pildījuma. Kad desiņas ir sagatavotas, cepiet tās cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 15 minūtes. Tad ļaujiet tiem nedaudz atdzist un pasniedziet ar visu, ko vēlaties.

Leave a Reply