Receptes, Sāļš

Kartupeļu lazanja

Kartupeļu lazanja bez glutēna

Kas nemīl lazaniju?!!! Tomēr neizbēgami šīs gardās ceptās pastētes klasiskajā versijā ir praktiski viss, no kā vajadzētu izvairīties, lai nodrošinātu labu veselību un labsajūtu. Tomēr tas nenozīmē, ka lazanju nevar pagatavot veselīgi – tieši otrādi! Mēs dalāmies ar jums ar kartupeļu lazanjas recepti, kurā makaronu vietā ir plānas kartupeļu plāksnītes, daudz dārzeņu, tomātu un krēmīga “siera” mērce, kas pagatavota no ziedkāpostiem – viss, kas lazanju padara par lazanju! Lai gan tajā nav nekā tradicionāla (izņemot tomātu).

Vai esat gatavs izmēģināt? Lūk, recepte, ko izmēģināt!

Daudzums: 3-4 lazanjas fani
Pagatavošanas laiks : apmēram 1,5 h
Nopietnība: vidēja
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

Stiklojuma flīzēm:

Lai pagatavotu sēņu “malto gaļu”:

  • 300 g šampinjonu (sasmalcinātu)
  • 75 k valrieksti (sasmalcināti)
  • 100 g burkānu (nomizoti un sagriezti gabaliņos)
  • 80 g svaigu seleriju (sasmalcinātu)
  • 1 vidēji liels sīpols (sasmalcināts)
  • 1 sauja svaigu pētersīļu (sasmalcinātu)
  • 3-4 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
  • 380 g sasmalcinātu tomātu
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • ½ tējkarotes malta čilli (pēc izvēles)
  • 1 tējkarote zemes ķimenes
  • 1 tējkarote malta koriandra
  • 1 tējkarote jūras sāls (vai pievienojiet pēc garšas)

Siera mērcei:

  • 475 g svaigu ziedkāpostu (kā ziedkāposti)
  • 250 g kartupeļu (mizoti un sasmalcināti)
  • 120 ml nesaldināta mandeļu piena
  • ½ tējkarotes ķiploku pulvera
  • ½ tējkarotes sīpolu pulvera
  • ⅓ kurkumas pulvera
  • jūras sāls (pēc garšas)

Kā pagatavot kartupeļu lazanju?

Sāciet ar kartupeļu šķīvju gatavošanu. Lai to izdarītu, kartupeļus pagatavojiet tvaicējot un ļaujiet tiem pilnībā atdzist (ja vēlaties, varat iepriekšējā vakarā pagatavot tvaicējot visus dārzeņus, kam nepieciešama tvaicēšana). Tad kartupeļus sasmalciniet ar kultivatoru un samaisiet ar cieti un garšvielām. Mīcīt mīklu, līdz tā kļūst viendabīga un ne pārāk lipīga. Izklājiet lielu dēlīti vai virtuves virsmu ar cepamo papīru un izvelciet kartupeļu mīklu plānā, apmēram 0,5 cm biezā mīklā. Izgrieziet trīs vienāda izmēra lazanjas loksnes. Novietojiet šķīvjus uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, un cepiet 200 grādu temperatūrā 20-25 minūtes, pa laikam šķīvjus pagriežot.

Kamēr kartupeļu šķīvji gatavojas, pagatavojiet “maltas gaļas” maisījumu un “siera” mērci. Lai pagatavotu mērci, sautējiet ziedkāpostus un kartupeļus. Apstrādājiet tvaicētos dārzeņus virtuves kombainā kopā ar mandeļu pienu un garšvielām, līdz mērce iegūst vienmērīgu konsistenci. Lai pagatavotu malto gaļu, apbrūnini dārzeņus ar garšvielām pannā. Lai to izdarītu, ievietojiet sīpolu kubiņus pannā un 2-3 minūtes apcepiet. Tad pievienojiet sasmalcinātas sēnes, burkānus un seleriju. Apcep 5-7 minūtes, pievieno garšvielas pēc garšas un pēc tam pārnes visu maisījumu uz virtuves kombainu. Iejauc sasmalcinātus tomātus, tomātu pastu un valriekstus. Maigi apstrādājiet, lai izveidotos “maltai” līdzīga masa. Pārliecinieties, ka maisījums nepārvēršas biezenī.

Pēdējais solis ir salabot lazaniju! Lai to izdarītu, 24×32 cm liela cepamā trauka apakšā ielieciet kartupeļu paplāti, uz tās izklājiet “maltas gaļas” maisījumu (tik daudz, lai pārklātu kartupeļu paplāti) un tad pievienojiet mērces kārtu. Atkārtojiet šo procesu, līdz izejvielu ir pietiekami daudz. Pašā virspusējā kārtā jābūt pēdējai kartupeļa šķēlei un nedaudz mērces.

Cepiet lazanju 200 grādu temperatūrā 35-40 minūtes, līdz tā kļūst zeltaini brūna un nedaudz kraukšķīga. Kad lazanja ir gatava, ļaujiet tai nedaudz atdzist un pasniedziet uz svaigu salātu šķīvja vai izbaudiet tāpat.

Leave a Reply