Receptes, Sāļš

Kartupeļu un ziedkāpostu biezeni

Krēmīga un atsvaidzinoša kartupeļu un ziedkāpostu biezeni

Klasisko kartupeļu biezeni jūs droši vien jau pazīstat, bet kas būtu, ja jūs to padarītu pavisam jaunā līmenī, pievienojot uzturvielām bagātu ziedkāpostu? Ziedkāposti piešķir kartupeļiem krēmīgumu un bagātina biezeni ar labvēlīgiem vitamīniem un minerālvielām. Tas ir lielisks sviesta, krējuma un piena aizstājējs, kas parasti ir iecienīts kartupeļu biezenī. Dārzeņi paši par sevi padara biezeni tik garšīgu, ka jums nav nepieciešams pievienot neko citu, izņemot garšaugus. Ja iepriekš kartupeļu biezenim esat pieraduši pievienot pienu un sviestu, noteikti izmēģiniet šo veģetāro versiju, un ticiet mums, kad sakām, ka garša jūs neapbēdinās!

Daudzums: diviem līdz trim
Pagatavošanas laiks : 35 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 4-5 lieli kartupeļi (nomizoti un sagriezti)
  • viena neliela ziedkāposta galviņa (sagriezta ziedkāpostos)
  • 0,5 tējkarotes ķiploku pulvera
  • 2 tējkarotes sīpolu pulvera
  • 1/2 tējkarotes paprikas vai čilli pulvera (ēdienam).
  • Svaigi garšaugi (pasniegšanai)
  • Himalaju vai jūras sāls (pēc garšas, pēc izvēles)
  • Tvaika katls

Kā pagatavot ziedkāpostu un kartupeļu biezeni?

Nomizojiet un sagrieziet kartupeļus, sagrieziet ziedkāpostus ziedkāpostu ziedos un ievietojiet tos tvaicētājā. Aizveriet katlu ar vāku un tvaicējiet dārzeņus 15-20 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Tad kartupeļus un ziedkāpostus ievietojiet lielā bļodā vai katlā. Pievienojiet ķiploku pulveri un sīpolu pulveri, kā arī nedaudz sāls, ja nepieciešams. Dārzeņus saberziet, izmantojot kultivatoru, blenderi vai virtuves kombainu. Ja vēlaties iegūt zīdaināku konsistenci, biezputrai biezeņa pagatavošanas laikā varat pievienot nedaudz karsta ūdens vai dārzeņu buljona. Pasniedziet, pārkaisiet ar svaigiem zaļumiem, piemēram, pētersīļiem vai zaļajiem sīpoliem, un baudiet!

Iedvesmas avots Medical Media blogam

Leave a Reply