Intersticiāls, Magus, Receptes

Bezglutēna musli

Grauzdēti riekstu musli bez lipekļa

Šajos kraukšķīgajos musli ir viss labais un labais kopā – kraukšķīgas bezglutēna auzu pārslas, karameļu saldie datumi un grauzdēti rieksti un sēklas, kas piešķir musli jauku kraukšķīgu tekstūru. Tas ir bagātīgs musli, kas lieliski papildinās musli bļodiņu, kā arī pasaldinās ar augu pienu. Ideāla uzkoda lieliem un maziem musli mīļotājiem!

Daudzums : aptuveni 250 g musli
Pagatavošanas laiks : 25 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 120 g auzu pārslu bez lipekļa
  • 1 sauja Indijas riekstu
  • 1 sauja lazdu riekstu
  • 1 sauja saulespuķu sēklu
  • 6-7 vidēja lieluma datumi (vislabāk svaigi vai mīksti datumi).
  • 2 saujas rozīņu (pēc izvēles)
  • 120 ml ūdens
  • 1-2 tējkarotes kanēļa
  • šķipsniņa jūras sāls

Kā pagatavot musli bez glutēna?

Ielejiet datumus blenderī kopā ar ūdeni un pārstrādājiet līdz viendabīgai masai. Uz brīdi atlieciet maisījumu malā. Tad sasmalciniet sēklas un riekstus nelielos gabaliņos un ievietojiet bļodā, iemaisiet bezglutēna auzu pārslas un pievienojiet datumu un ūdens maisījumu, jūras sāli un kanēli. Rūpīgi samaisiet, pēc tam izklājiet maisījumu uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, un ar karoti vienmērīgi izlīdziniet. Cepiet musli maisījumu 150 grādu temperatūrā 20 minūtes.

Kad ir gatavi, ļaujiet nedaudz atdzist un sadaliet gatavos musli mazākos gabaliņos starp pirkstiem. Ja vēlaties, pievienojiet rozīnes un baudiet pēc sirds patikas. Uzglabājiet musli hermētiskā traukā.

Leave a Reply