Intersticiāls, Magus, Receptes

Atvērt ābolu cepumus uz mandeļu pamatnes

Garšīgi ābolu ziedi uz mandeļu bāzes

Šie gardie ābolu kodumi kūst mutē! Tas patiešām ir nepārspējams baudījums, ko ir grūti ierobežot. Saldie āboli uz mutē kūstošas mandeļu bāzes ir vienkārši kaut kas ārkārtīgi labs, patiesību sakot! Kā vienmēr, arī šoreiz cepumos nav ne grama glutēna, olu vai piena produktu. Šajā receptē nav arī eļļas – šo lomu ieņem mājās gatavotā ābolu mērce. Ampuļu izgatavošanas process prasa nelielu piepūli, taču ir vērts nedaudz piepūlēties. Bet, ja esat saldummīlis, nevilcinieties uzlocīt piedurknes un izmēģināt, jo, kā mēs visi zinām, garša ir noteicēja.

Daudzums: 3-4 saldummīļiem
Pagatavošanas laiks : 60 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

Ziemeļiem:

Pildījumam:

Kā pagatavot ābolu cepumus?

Vispirms bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – mandeļu miltus, cieti, kokosriekstu cukuru un cepamo pulveri. Tad pievieno ābolu mērci un ar rokām izveido mīklu. Ja maisījums ir pārāk lipīgs, pievienojiet vairāk mandeļu miltu (pa vienai karotei). Izveidojiet no maisījuma bumbiņas, ietiniet tās rullītī vai cepamajā papīrā un ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm, lai sastingtu.

Pa to laiku pagatavojiet pildījumu. Lai to izdarītu, nomazgājiet, nomizojiet un sagrieziet ābolu šķēlēs, un visas pildījumam paredzētās sastāvdaļas ievietojiet katliņā, kastrolī vai mazākā katliņā. Uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam vārošu 3-4 minūtes un atdzesē.

Tad uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un izklāj cepamo papīru uz paplātes. Izņemiet no ledusskapja mīklas bumbu, sadaliet to 9 vienādās daļās (ja vēlaties, izmantojiet virtuves liekšķeri) un no katras daļas izveidojiet bumbiņas. Izvietojiet bumbiņas uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, un, izmantojot pirkstus, vidū izveidojiet atstarpi, lai veidotos mazas “bļodiņas”. Aizpildiet spraugu ar ābolu pildījumu (katrā spraugā ielieciet 1 tējkaroti pildījuma). Sadaliet pildījumu starp cepumu kārbiņām un pēc tam ievietojiet cepumus cepeškrāsnī. Cep 15-20 minūtes. Kad cepumi ir gatavi, ļaujiet tiem kādu laiku baudīt un baudiet!

PS. Lai pagatavotu mājās gatavotu ābolu mērci, rīkojieties šādi: Nomazgājiet, nomizojiet un sagrieziet ābolus (2-3 mazus, apmēram 200 g) un ievietojiet tos nelielā katliņā vai katliņā. Pievienojiet 2-3 ēdamkarotes ūdens pa druskai, lai novērstu ābolu pielipšanu pie dibena. Ābolu kubiņus vāra uz vidējas uguns, līdz tie kļūst mīksti. Tad noņemiet katlu no karstuma un, izmantojot putukrāsni, saberziet ābolus līdz gludai, zīdainai mērcei. Ābolus var arī iebērt blenderī vai virtuves kombainā.

Leave a Reply