Receptes, Sāļš

Ceptas bietes un saldie kartupeļi ar indiešu riekstu un avokado krēma pamatni

Cepti dārzeņi uz avokado krēma gultas

Vai zinājāt, ka saldie kartupeļi ir neticami uzturvielām bagāti augļi, kuros ir daudz antioksidantu, kā arī C, E un D vitamīnu un minerālvielu, piemēram, mangāna un dzelzs? Bietes nav sliktākas par saldajiem kartupeļiem! Tomēr papildus bagātīgajam uzturvērtības profilam abi augļi ir arī brīnišķīgi garšas ziņā, piemēroti tvaicēšanai, cepšanai un grauzdēšanai. Šajā receptē bietes un saldie kartupeļi spēlē ceptu dārzeņu lomu. Grauzdēti tie abi iegūst īpašu garšu, kas lieliski sader ar avokado krēmu ar maigu aromātu! Izmēģiniet to paši!

Daudzums : diviem
Pagatavošanas laiks : 60 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

Dārzeņiem:

  • 350 g neapstrādātu biešu (sagrieztu lielos kubiņos)
  • 480 g neapstrādātu saldo kartupeļu (sagrieztu lielos kubiņos).
  • 1 ēdamkarote olīveļļas (pēc izvēles)
  • 1 tējkarote jūras sāls
  • ½ tējkarotes maltu melno piparu
  • ½ tējkarotes žāvēta rozmarīna

Krējuma pagatavošanai:

  • ½ nogatavojies avokado
  • 1 tējkarote medus vai kļavu sīrupa
  • ¼ tējkarotes jūras sāls
  • neliela sauja svaiga bazilika
  • 100 g Indijas riekstu
  • ½ svaigi spiestas citrona sulas
  • 100 ml ūdens

Kā pagatavot ceptus dārzeņus un avokado krēmu?

Nomazgājiet, nomizojiet un sagrieziet bietes un saldos kartupeļus. Pārnes uz lielāku bļodu. Pievieno olīveļļu (ja izmanto), jūras sāli, piparus un rozmarīnu. Samaisiet un izvietojiet uz cepšanas paplātes, kas pārklāta ar cepamo papīru. Dārzeņus 35-40 minūtes cep 180-200 grādos, līdz bietes un saldie kartupeļi kļūst mīksti.

Līdz tam pagatavojiet krēmu. Blenderī vai virtuves kombainā ieberiet Indijas riekstus, ½ avokado, jūras sāli, kļavu sīrupu, baziliku, citrona sulu un ūdeni. Izspiediet līdz gludai masai.

Pasniedziet avokado krēmu uz šķīvja un uzberiet ceptos dārzeņus. Izbaudiet uzreiz!

Leave a Reply