Receptes, Sāļš

Lēcu boloņase ar makaroniem bez lipekļa

Pildīta sarkano lēcu boloņase

Jūsu priekšā ir itāļu delikatese – Boloņase ar dārzeņiem bagātu, pilnvērtīgu pārtiku! Neskatoties uz to, ka tā ir visnotaļ klasiskas itāļu makaronu šķirnes pilngraudu versija, tās garša nav sliktāka – gluži pretēji! Tas ir garšīgs, sātīgs un uzturvielām bagāts ēdiens, kas vienlaikus ir viegls vēderam un nepārslogo organismu ar liekajiem taukiem un lipekli. Ēdiens ir arī pārpilns ar dārzeņiem, tāpēc tas ir īsts gardums tiem, kuri citādi nebūtu lieli dārzeņu cienītāji. Pagatavojiet boloņasi vakariņām vai pasniedziet to ballītē draugiem!

Daudzums : četriem
Pagatavošanas laiks: 60 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 200 g žāvētu sarkano lēcu
  • 50 g sasmalcinātu seleriju
  • 1 vidēji liels sīpols (smalki sagriezts)
  • 1 tējkarote sīpolu pulvera
  • ¼ tējkarotes čilli pārslu
  • 1 tējkarote itāļu garšaugu maisījuma
  • 200 g rīvētu burkānu
  • 4 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
  • 1 ēdamkarote ūdens vai dārzeņu buljona
  • 280 g svaigu šampinjonu (sagrieztu mazos kubiņos)
  • 750 g sasmalcinātu tomātu
  • 1 tējkarote kokosriekstu cukura vai kļavu sīrupa
  • 480 ml dārzeņu buljona vai ūdens
  • jūras sāls un pipari (pēc garšas)
  • 250 g makaronu bez lipekļa , pēc garšas
  • 1 lauru lapa (pēc garšas)
  • svaigs baziliks (pasniegšanai)

Kā pagatavot Boloņas lēcas?

Vispirms uzkarsējiet pannu vai katlu ar augstu malu un pievienojiet sasmalcinātus sīpolus, seleriju, sēnes, burkānus un ūdeni vai dārzeņu buljonu. Šajā receptē eļļu aizstāj ar ūdeni (vai buljonu). Sautējiet dārzeņus 3-4 minūtes un pēc tam samaisiet ar sasmalcinātiem ķiplokiem, kokosriekstu cukuru vai kļavu sīrupu un garšvielām. Vāra vēl 1-2 minūtes, nepārtraukti maisot.

Tad samaisiet sasmalcinātos tomātus, buljonu vai ūdeni, lēcas un lauru lapu. Labi samaisiet, uzkarsējiet maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai un vāriet vēl 20 minūtes, līdz lēcas kļūst mīkstas un šķidruma pārpalikums ir iztvaikojis. Kamēr mērce burbuļo, pagatavojiet savus iecienītos makaronus bez lipekļa saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma.

Kad bolonēze ir gatava, pēc garšas pievienojiet sāli un piparus un pasniedziet ar makaroniem un svaigu baziliku. Izbaudiet!

Leave a Reply