Intersticiāls, Receptes, Sāļš

Pikanti bietes falafels

Pikanti biešu falafeļi ar aunazirņiem

Ja esat pākšaugu cienītājs, noteikti jau esat izmēģinājis falafeļus. Bet vai esat izmēģinājuši biešu falafeļus? Ja nē, tad tagad ir jūsu iespēja, jo mēs ar jums dalīsimies ar biešu falafeļu recepti! Bietes ar savu košo krāsojumu piešķir falafeliem pievilcīgu izskatu, kā arī nodrošina aunazirņus ar vērtīgiem vitamīniem un minerālvielām. Tās ir ātri un viegli pagatavojamas, gandrīz tikai sajaucot! Garšīgie biešu falafeļi ir lieliski piemēroti pusdienām vai vakariņām, vai arī kā vieglas uzkodas, kad esat izsalkuši un vēlaties ātri kaut ko uzkost.

Daudzums: 9 falafeles
Pagatavošanas laiks : 45 minūtes
Smagums: viegls
Lai sagatavotos, jums ir nepieciešams:

  • 1 iepakojums/ burka aunazirņu
  • 2 mazāka izmēra neapstrādātas bietes
  • 1 liela sauja svaigu pētersīļu
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. tahini
  • 1 ēdamkarote svaigi spiestas citrona sulas
  • 1 tējkarote zemes ķimenes
  • jūras sāls un pipari
  • jaudīgāks blenderis/kuģis
  • cepeškrāsns plāksne
  • cepamais papīrs

Kā pagatavot biešu falafeļus?

Izlejiet aunazirņus uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, un cepiet cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 10-12 minūtes. Kamēr vārās aunazirņi, nomazgājiet, nomizojiet un sarīvējiet bietes. Tad visas sastāvdaļas – vārītos aunazirņus, rīvētu biešu rīvmaizi, ķiploku daiviņas un garšvielas – ievieto blenderī vai virtuves kombainā un sablenderē līdz viendabīgai masai.

No mīklas izveidojiet nelielas bumbiņas (ja vēlaties pagatavot falafeles, tās saplaciniet), izlieciet uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, un cepiet 20-30 minūtes. Ļaujiet nedaudz atdzist un pasniedziet ar jebko, kas jums garšo!

Leave a Reply